Andreas Antonopoulos critica miliardarii care spun ca Bitcoin nu este folositor

29 iulie 2019 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Un nou discurs de la sustinatorul cryptomonedelor si cunoscutul autor Andreas Antonopoulos a atras atentia comunitatii crypto. In cadrul conferintei Coinscrum din sediul Monzo Bank din Londra, autorul a declarat ca nu miliardarii sunt cei care au nevoie de cryptomonede. El declara ca respingerea cryptomonedelor de catre oameni precum Warren Buffett provine dintr-un elitism fundamental profund gresit. Concluzia acestora ca Bitcoin si celelalte cryptomonede sunt instrumente inutile de care “nu au nevoie” nu ia in considerare nevoile mai largi ale miliardelor de oameni care traiesc intr-o varietate de imprejurari.

La eveniment, autorul lucrarii “Mastering Bitcoin” a spus ca, daca moneda digitala nu este utila pentru unele persoane, aceasta nu inseamna ca nu ii poate ajuta pe altii. “Daca nu este util pentru tine, asta nu inseamna ca nu este util, ci inseamna ca tu, intr-un anumit domeniu, te-ai bucurat de privilegii. Atunci cand auzi ca Warren Buffett spune ‘Nu am nevoie de crypto’ te gandesti: bineinteles ca nu aveti nevoie de cryptomonede, sunteti un batran cu parul alb, cu miliarde de dolari, ti-au fost refuzate serviciile bancare? Putin probabil’”.

Andreas Antonopoulos a continuat spunand ca milionarii nu au nevoie de cryptomonede pentru ca nu cunosc nici o alta persoana din jurul lor care sa nu fie tot milionari. Antonopoulos a explicat ca acesti indivizi nu stiu cum sa cumpere alimente, cum sa mearga la un supermarket sau cum sa isi alimenteze masina pentru ca sunt situatii cu care se confrunta angajatii lor, nu ei. “Le cereti acestor oameni sa vorbeasca despre viata lor. Unul dintre ei a spus recent ca crede ca este necesar un document de identitate pentru a face cumparaturi de la supermarket. Stii de ce? Nu au fost niciodata la un supermarket. Majordomul lor face asta. […] Deci, atunci cand spui ‘nu am nevoie de aceasta tehnologie’, ceea ce spui este: ‘Viata mea are deja acest lucru in ea si de aceea nu am nevoie de el. Dar ganditi-va la oamenii care au nevoie de el’”.

Cu toate acestea, exista multi milionari si investitori recunoscuti care au achizitionat cryptomonede. De exemplu, Anthony Pompliano, co-fondatorul companiei de gestionare a crypto-activelor Morgan Creek Digital Assets, a declarat ca BTC va ajunge la 100.000 de dolari pana la sfarsitul anului 2021. Mark Yusko, CEO-ul Morgan Creek Capital a declarat ca Bitcoin poate “sa atinga usor de la 50.000 de dolari pana la 100.000 de dolari in 2020 sau 2021”. Fondatorul Galaxy Digital Capital Management, Mike Novogratz, fost manager de fonduri de hedging, a prezis ca Bitcoin va ajunge la 20.000 de dolari inainte de sfarsitul anului.

Sursa: https://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/ch8nm4/andreas_antonopoulos_talks_about_people_who_say/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *