Fortaleza, Brazilia: BTC acceptat in transportul public

30 iulie 2019 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Piata crypto si Bitcoin, in mod special, au marcat o noua piatra de hotar in Brazilia. Fortaleza, unul dintre cele mai mari orase din Brazilia, a anuntat ca va incepe sa accepte platile in BTC pentru transportul public pana la sfarsitul anului 2019. Fortaleza este al cincilea oras ca marime din tara, cu o populatie de 2,7 milioane de locuitori. Posibilitatea de a plati in Bitcoin pentru transportul public, un serviciu ce se adreseaza unei parti atat de cuprinzatoare a populatiei, reprezinta un salt urias pentru piata crypto, incurajand adoptarea in continuare a Blockchain si a cryptomonedelor ca metoda de plata.

Sistemul va permite platile Bitcoin prin coduri QR si va fi incorporat in aplicatia de ticketing autonoma a orasului inainte de sfarsitul anului. In prezent, aplicatia permite utilizatorilor sa plateasca prin carduri de debit si de credit. Desi intr-o prima faza vor fi acceptate doar platile in BTC, administratia orasului ia in considerare acceptarea de altcoins. Miscarea autoritatilor doreste cresterea eficientei sistemului de plata, precum si reducerea costurilor sale si, nu in ultimul rand, atragerea mai multor persoane care sa utilizeze serviciul.

Brazilia nu este primul stat in care transportul public accepta plati in crypto. La inceputul acestui an, autoritatile din Argentina au declarat ca utilizatorii de transport public din 37 de localitati isi pot incarca abonamentul electronic pentru transportul public cu Bitcoin. Acest lucru este posibil datoria colaborarii dintre Alto Viaje, sistemul care ofera platforma de incarcare a cardurilor de calatorie, si Bitex, o companie fintech.

In luna aprilie, administratia de stat a orasului Kiev a reexaminat meritele adoptarii platilor in Bitcoin in sistemul de transport public al orasului, odata cu adoptarea planurilor de modernizare a infrastructurii de transport public din oras. Potrivit autoritatilor, platile in crypto ar simplifica procesul de naveta in metropola atat pentru localnici, cat si pentru turisti. Implementarea unui sistem de transport public bazat pe e-ticketing va avea loc in orasul din Ucraina pana in anul 2024.

Sursa: https://ihodl.com/topnews/2019-07-29/brazilian-city-plans-accept-btc-payments-public-transport/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *