Joe Kernen: BTC la 55.000 dolari pana la data halvingului

1 august 2019 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Fostul urs Joe Kernen a prezis ca moneda ar putea atinge valoarea de 55.000 dolari pana in luna mai a anului 2020, data urmatoarei injumatatiri Bitcoin. Acesta si-a schimbat complet perspectiva, transformandu-se din crypto bear in crypto bull. Potrivit analistului, cryptomoneda ar putea sa vada o majorare a pretului de peste 500% pana la data halvingului, atingand asadar un all time high impresionant.

Injumatatirea planificata pentru Bitcoin in mai 2020 va insemna ca recompensele miniere vor fi reduse la jumatate – de la 12,5 BTC la 6,25 BTC – un eveniment care va reduce semnificativ “rezerva” de Bitcoin. Motivul este unul cat se poate de simplu: pentru a se asigura ca vor fi vreodata puse in circulatie mai mult de 21 de milioane de BTC, potrivit viziunii lui Satoshi Nakamoto. Kernen a prezis ca deficitul de Bitcoin va determina o cerere mai mare, argumentand ca astfel de principii clasice ale pietei se aplica in continuare cryptomonedelor, la fel ca in cazul metalelor pretioase rare, precum aurul si argintul.

Ipoteza ca reducerea la jumatate a Bitcoin va fi un factor major in determinarea aprecierii pretului BTC se bazeaza in mare parte pe performantele sale istorice. Acest eveniment a avut loc deja de doua ori – in 2012 si apoi in 2016. Dupa ambele jumatati, pretul cryptomonedei a crescut semnificativ. Mai multi analisti au sustinut recent ca BTC / USD este probabil sa urmeze o traiectorie de consolidare.

Declaratiile lui Joe Kernen sustin parerea lui Anthony Pompliano, co-fondatorul companiei de gestionare a crypto-activelor Morgan Creek Digital Assets. Potrivit acestuia, BTC va ajunge la 100.000 de dolari pana la sfarsitul anului 2021, cresterea urmand principiul de baza din economia clasica, cel al cererii si ofertei, care se aplica si in ceea ce priveste clasa de active digitale. La momentul publicarii articolului, Bitcoin se situeaza din nou deasupra pragului de 10.000 dolari, dupa o luna iulie destul de volatila.

 

Sursa: https://bitcoinist.com/bitcoin-to-55000-by-may-2020-cnbcs-joe-kernen-hints/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *