85% din disponibilitatea totala de Bitcoin este acum in circulatie

2 august 2019 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Bitcoin a mai atins un prag: 85% din disponibilitatea totala de BTC este acum in circulatie. Potrivit monitorizarii Blockchain, doar 3,15 milioane de monede noi mai pot fi minate ca parte a procesului de validare a tranzactiilor. In timp ce majoritatea rezervei de BTC a fost deblocata, restul de 15 la suta se vor mina lent in urmatorul secol. Bitcoin a fost creat ca o resursa limitata, numarul maxim de unitati disponibile fiind stabilit de la inceput: 21 de milioane BTC.

Dat fiind faptul ca numarul de monede acordate minerilor per bloc scade in timp, cele peste 3 milioane de monede pana la disponibilitatea totala de 21 milioane vor fi deblocate in anul 2140. Oferta actuala Bitcoin inseamna doar un maxim de 17.850.000 de persoane pot detine o intreaga moneda. In realitate, insa, o parte din oferta minata existenta nu este in circulatie și nu va fi niciodata, deoarece utilizatorii pierd accesul la cheile private.

Luna mai 2020 va inregistra urmatoarea injumatatire a recompenselor miniere – de la 12,5 BTC la 6,25 BTC pe bloc. Aceasta reducere a recompenselor miniere va avea loc la fiecare patru ani, pana cand vor fi create doar fractii de Bitcoin pe bloc. Halvingul este un eveniment care va reduce semnificativ “rezerva” de Bitcoin, iar factorul raritatii urmeaza sa influenteze si valoarea cryptomonedei, potrivit analistilor. Concurenta dintre mineri este deja acerba de cand Bitcoin si-a inceput bull run-ul in aprilie.

Joe Kernen a prezis ca moneda ar putea atinge valoarea de 55.000 dolari pana in luna mai a anului 2020, data urmatoarei injumatatiri Bitcoin. Acesta si-a schimbat complet perspectiva, transformandu-se din crypto bear in crypto bull. Potrivit analistului, cryptomoneda ar putea sa vada o majorare a pretului de peste 500% pana la data halvingului, atingand asadar un all time high impresionant.

Anthony Pompliano, co-fondatorul companiei de gestionare a crypto-activelor Morgan Creek Digital Assets. Potrivit acestuia, BTC va ajunge la 100.000 de dolari pana la sfarsitul anului 2021, cresterea urmand principiul de baza din economia clasica, cel al cererii si ofertei, care se aplica si in ceea ce priveste clasa de active digitale.

Sursa: https://www.blockchain.com/en/charts/total-bitcoins

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *