Crucea Rosie implementeaza blockchain

28 noiembrie 2019 blockchain

Articol scris de Alexandra Popescu

Trei societati de la Crucea Rosie din Norvegia, Danemarca si Kenya au implementat un sistem bazat pe blockchain pentru a ajuta comunitatile locale. Tehnologia are scopul de a imbunatati comertul in aceste tari si de a stimula activitatea economica. Conform unui reportaj al fundatiei Thomas Reuters, Crucea Rosie dezvolta un proiect care se va desfasura pe o perioada de doi ani pentru a furniza numerar si bonuri sustinuti de blockchain. Organizatia este cel important donator dupa ONU, care are scopul de a sustine nevoile celor defavorizati inainte sau dupa un dezastru.

Paula Gil, consultant umanitar din Geneva, a declarat ca tehnologia poate duce la o schimbare in  furnizarea de ajutor. „Acesta este viitorul”, a spus ea pentru revista, adaugand ca intrajutorarea oamenilor este unul dintre cele mai bune beneficii pe care le aduce blockchain. Noul program ar putea sa fie lansat si in Malawi, Myanmar, Zimbabwe, Camerun si Papua Noua Guinee, urmand sa ajunga la 320.000 de utilizatori in urmatorii doi ani. In tarile in care a fost deja testat, tehnologia a sporit economiile din comunitatile sarace.

Utilizarea blockchain pentru a sprijini un sistem de credit local creste transparenta, donatorii fiind capabili sa vada in timp real cat de bine functioneaza ajutorul lor, astfel incat sa-l poata ajusta dupa cum este necesar, in loc sa astepte pana la finalizarea unui proiect. Expansiunea economica in comunitatile sarace ar putea aduce beneficii, de la crearea mai multor locuri de munca in randul tinerilor, pana la ajutarea comunitatilor de a atrage sau a pastra profesorii”, au spus expertii Crucii Rosii.

Will Ruddick, fondatorul Grassroots Economics a asigurat comunitatile in legatura cu preocuparile legate de confidentialitatea in randul utilizatorilor. Datele vor fi pastrate pe servere sigure, iar Gil a cerut mai multor agentii de ajutor sa adopte inovatia pentru ca munca lor sa fie mai eficienta si mai durabila.

Sursa: http://news.trust.org/item/20191126123058-xtxvz/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *