Ripple a finalizat investitia in MoneyGram

27 noiembrie 2019 ripple

Articol scris de Cristina Dinica

Ripple a finalizat investitia in MoneyGram, platind ultima transa in valoare de 20 de milioane de dolari. Intr-un comunicat de presa emis ieri, MoneyGram a anuntat ca Ripple Labs Inc., prin aceasta ultima plata, a dus la bun sfarsit angajamentul initial de investitii in valoare totala de 50 de milioane de dolari.

In luna iunie, MoneyGram si Ripple au anuntat lansarea unui parteneriat strategic, valabil 2 ani, timp in care cele doua firme vor colabora pentru realizarea platilor transfrontaliere. Folosirea XRP a Ripple pentru astfel de transferuri face durata de procesare a tranzactiilor extrem de scurta in comparatie cu monedele fiat sau alte cryptomonede majore.

In luna septembrie, Ripple a schimbat numele produsului sau de plata bazat pe XRP de la xRapid la On-Demand Liquidity ca urmare a strategiei generale de concentrare asupra prezentei Ripple ca retea de plati. Solutia On-Demand Liquidity a Ripple este in prezent functionata pe doua coridoare de destinatie – Mexic si Filipine, potrivit CEO-ului Brad Garlinghouse.

MoneyGram a inceput sa utilizeze On-Demand Liquidity pentru platile in Filipine si suntem incantati sa sustinem extinderea suplimentara a MoneyGram in Europa si Australia. Activele digitale si tehnologia blockchain pot avea un impact extraordinar asupra platilor transfrontaliere – MoneyGram si Ripple sunt un exemplu in acest sens. In iunie, am anuntat acest parteneriat si este incurajator sa vedem o crestere rapida si beneficii”, a spus acesta. Ripple a finalizat investitia si a achizitionat actiuni de la MoneyGram la pretul de 4,10 USD per unitate, detinand acum 9,95% din actiunile comune MoneyGram.

La inceputul acestei luni, Garlinghouse a sustinut ca exista prea multe cryptomonede pana in prezent – 4857, conform datelor CoinMarketCap. CEO-ul a prognozat ca doar 1% dintre altcoinuri sunt aici pentru a ramane, restul urmand a disparea de pe piata. Potrivit acestuia, numarul mic de cryptomonede care vor supravietui vor schimba sitemul si vor creste semnificativ in urmatoarele decenii, fiind axate pe rezolvarea problemelor reale pentru clientii reali.

Sursa: https://www.newsbtc.com/2019/11/25/ripple-completes-50-million-moneygram-investment-supporting-xrp-use-for-global-payments/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *