Tranzactioneaza Ripple (XRP) sigur si rapid – BitcoinRomania

2 iulie 2018 ripple, tranzactionare

Articol scris de Cristina Dinica

Ce este Ripple?

Ripple este un altcoin si a devenit una dintre cele mai mari inovatii din sistemul financiar, alaturi de cryptomonede precum Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Dash, etc. Ripple este coordonat de compania cu acelasi nume, cu sediul in San Francisco. Ripple reprezinta un sistem de decontare in timp real si foloseste un registru comun, gestionat de o retea de servere independente care compara in mod constant inregistrarile tranzactiilor. Spre deosebire de Bitcoin si Ethereum, Ripple este bazat pe un proces consensual si nu este necesara utilizarea intensiva a energiei si a computerelor deoarece XRP nu se poate mina. Compania-mama a creat un total de 100 miliarde XRP, fluxul fiind unul controlat. Potrivit reprezentantilor, in fiecare luna se pun in circulatie un miliard de XRP pentru a preveni inflatia. La momentul actual, pe piata circula peste 42 de miliarde de monede.

Cum cumperi Ripple?

Criptomoneda Ripple a devenit a treia cea mai populara din lume, dupa Bitcoin si Ethereum. Ripple foloseste un Blockchain similar cu Bitcoin si permite transferuri sigure si rapide. Tranzactioneaza Ripple in Romania simplu si in siguranta chiar acum, pe platforma de trading.

Te-ai intrebat vreodata “de unde cumpar Ripple” – iar raspunsul parea complicat? Nimic mai gresit! Tranzactioneaza Ripple in Romania simplu, rapid si sigur pe platforma de trading Bitcoin Romania. Primul pas este sa iti creezi un cont pe platforma, avand astfel posibilitatea de a achizitiona Ripple, dar si Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Dash si pana la alte 30 cryptomonede. Mai mult decat atat, contul pe platforma iti ofera automat acces si la BTR Vault, un mediu de stocare offline, pentru care garantam siguranta fondurilor tale, fie ca este vorba de cryptomonede sau fiat.

Cumpara Ripple rapid si sigur pe platforma de trading Bitcoin Romania, primul si cel mai mare exchange crypto din Romania, folosind fie RON, fie EURO. Completeaza acum formularul si account managerul tau te va contacta in cel mai scurt timp astfel incat sa beneficiezi de cel mai bun curs Ripple!

Cum vinzi Ripple?

In ceea ce presupune tranzactionarea de altcoins, politica noastra este sa facem oferte personalizate fiecarui client. Cea mai sigura metoda de vanzare XRP, fie ca este din BTR Vault sau dintr-un portofel electronic, este tranzactionarea pe platforma Bitcoin Romania. Defineste-ti contul bancar in lei sau in euro si solicita o oferta de vanzare Ripple completand acum formularul disponibil pe platforma. Managerul de cont te va contacta pentru a-ti oferi cel mai avantajos pret XRP.

Cea mai usoara tranzactionare Ripple se realizeaza doar pe platforma Bitcoin Romania!

Scurt istoric al monedei

Evolutia cryptomonedei a fost una semnificativa pe parcursul anului 2017, XRP crescand de la un pret de 0.0065$ in ianuarie 2017 pana la aproximativ 3 dolari la sfarsitul lui decembrie. Mai precis, cei care au cumparat Ripple in valoare de 100$ la inceputul lui 2017 au avut peste 45.000 dolari la sfarsitul anului. Cel mai mare pret Ripple a fost insa atins pe 4 ianuarie 2018, cand cryptomoneda a ajuns la valoarea de 3.44 dolari.

In ultimele luni ale lui 2018, XRP a pus la incercare statutul ETH de altcoin de top, ajungand in repetate randuri cea de-a doua cryptomoneda din punct de vedere al capitalizarii de piata, dupa Bitcoin. ETH si-a recastigat pozitia fruntasa in topul altcoins in primele zile ale acestui an, insa o buna perioada moneda Ripple a reprezentat principala cryptomoneda alternativa.

Pana la momentul actual s-au procesat peste 35 de milioane de tranzactii. Tehnologia poate procesa 1.500 de tranzactii per secunda (tps), spre deosebire de tehnologia Bitcoin, care poate gestiona 3-6 tps, sau Ethereum, cu 15 tps.

Despre Ripple

Datorita vitezei cu care se efectueaza tranzactiile si a costurilor mai mici, multe institutii financiare prefera Ripple in detrimentul altor cryptomonede. Protocolul de plata permite clientilor sa il integreze in propriile sisteme si sa transfere fonduri in timp real – in doar 4 secunde oriunde in lume, astfel incat Ripple are colaborari cu numeroase banci si institutii financiare.

Ripple are deja numeroase parteneriate cu banci importante din jurul lumii, printre care Bank of America, Banca Nationala din Abu Dhabi, UniCredit, UBS – Union Bank Elvetia, RBC – Banca Regala a Canadei, Santander, iar negocierile continua pentru parteneriate cu alte institutii bancare, in special in Japonia si Coreea de Sud.

Mitsubishi UFJ Financial Group – cel mai mare grup bancar din Japonia, a anuntat in toamna lui 2018 ca va colabora cu Banco Bradesco din Brazilia pentru dezvoltarea unui nou serviciu de plati internationale bazat pe tehnologia Ripple. Sistemul dezvoltat de cele doua banci permite plati rapide, transparente si sigure intre cele doua state.

In aceeasi perioada, PNC – una dintre cele mai mari banci din Statele Unite, a anuntat ca va utiliza tehnologia Ripple pentru a procesa plati transfrontaliere pentru clientii sai. PNC se situeaza printre primele zece banci americane, avand peste 8 milioane de clienti. Reprezentantii grupului bancar au declarat ca vor folosi platforma Ripple datorita vitezei cu care se realizeaza tranzactiile si a costurilor mici.

Cel mai recent, BankDhofar, a doua cea mai mare banca din Oman dupa valoarea de piata, a inceput sa utilizeze tehnologia dezvoltata de Ripple pentru platile transfrontaliere catre India. BankDhofar a devenit astfel prima banca din Oman si una dintre primele din regiunea araba care sa adopte aceasta tehnologie, care permite bancii sa furnizeze transferuri transfrontaliere in mai putin de 2 minute.

Dincolo de recunoasterea utilitatii pe care o are moneda virtuala Ripple, compania din San Francisco a intrat in atentia traderilor prin organizarea diferitelor evenimente menite sa creasca vizibilitatea, avand invitati precum rapperul Snoop Dogg sau fostul presedinte american Bill Clinton. In mod asemanator, compania s-a remarcat prin reprezentanti ca Ashton Kutcher. Actorul american este un cunoscut sustinator al cryptomonedelor, iar anul trecut s-a alaturat companiei Ripple pentru a face o donatie de 4 milioane de dolari platita in XRP pentru sustinerea Fondului Wildlife Ellen DeGeneres.

Ripple a dovedit implicare in domeniul academic in luna iunie a anului trecut, cand a lansat Initiativa de cercetare Blockchain a universitatilor (University Blockchain Research Initiative – UBRI) in parteneriat cu 17 universitati de top. UBRI are scopul de a accelera cercetarea academica si dezvoltarea tehnologiei Blockchain. Dintre institutiile de prestigiu fac parte MIT – Massachusetts Institute of Technology, Universitatea Coreea, Universitatea Berkeley, Universitatea din Luxemburg si Colegiul din Londra. Recent, Ripple a adaugat 11 universitati noi in programul UBRI, printre care Universitatile Carnegie Mellon, Duke si Cornell, dar si universitatile nationale din Singapore si San Paulo, ajungand la un total de 29 de parteneri pentru a accelera cercetarea academica.

 

Grafic evolutie Ripple

powered by Coinlib

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *