Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii 02.07 – 03.07 – Bitcoin Romania

4 iulie 2018 analiza tehnica, bitcoin, ethereum

Articol scris de Cristian Bot

* Bitcoin *

Evoluția Bitcoin pentru zilele precedente (luni și marți – 2, 3 iulie) a înregistrat o creștere de 2.52%, considerând
prețul de deschidere al zilei de luni de la $6349.3 și cel al închiderii de marți de la $6509.0, având maximul la $6681.2 și minimul  la $6275.0

btc

Bitcoin și-a început săptămâna cu o consolidare imediat sub nivelul de suport de la $6349.7 al acestor două zile. Aceasta a durat 13 ore, a avut o volatilitate maximă de $94 între punctul de minim de la $6275 (care coincide cu cel al săptămânii) și punctul de maxim de la $6369 și a reprezentat consolidarea de care cumpărătorii au avut nevoie pentru ceea ce a urmat: o creștere hotărâtă de $308.7, respectiv 4.88% în doar 30 de minute.

Cumpărătorii au împins prețul până la $6681, punctul de maxim al săptămânii, însă închiderea de pe Daily a avut loc la  $6617.2, nivel curent de rezistență, foarte apropiat de ~$6630, rezistența zilelor 14 și 15 iunie. Aici, BTC a avut parte de o lungă consolidare în jurul rezistenței, rolul acesteia fiind, probabil, de distribuție. De la lumănarea verde care a străpuns rezistența, până la prima închidere sub aceasta, marcată cu o săgeată neagră (în jos), BTC a avut o fluctuație de $148, timp de aproximativ 20 de ore.

Aceasta s-a concretizat printr-o scădere de 1.21%, până în apropiere de $6550, primul nostru preț pivot pe parcursul acestor zile. După alte 9 ore petrecute la acest nivel, BTC s-a întors pentru a retesta $6617.2, care a continuat să opună rezistență. Văzându-se în dezavantaj, cumpărătorii au fost nevoiți să se retragă iar vânzătorii au marcat o scădere de $202.6 (3.06%) de la nivelul de rezistență, până la punctul de minim stabilit deocamdată pentru ziua de azi: $6414.1. Tot aici, pe un timeframe de 15 minute, prețul s-a  concretizat într-o lumănare de tip „Hammer„, care prevestește o ascensiune a prețului. Așa s-a întâmplat și în acest caz, însă trebuie să ținem cont de faptul că $6550, prețul pivot, a acționat pe post de rezistență deocamdată.

La ce ne putem aștepta în viitorul apropiat?

Situația favorabilă cumpărătorilor ar fi, desigur, „învingerea” rezistenței curente. Spuneam în ediția trecută a Jurnalului  Crypto  că zona de rezistență dintre $6700 și $6800 este probabil să fie testată. Acest lucru nu s-a întâmplat încă, BTC neavând suficientă  susținere pentru „a înțepa” acest prag. Cred că următoarea mișcare pe care BTC o va avea va fi în jos, dar mă îndoiesc că va fi una  de amploare. $6391.5 – $6349.7 este canalul la care mă uit pentru a oferi un suport cel puțin temporar. În cazul în care acesta nu  oferă suportul necesar – probabilitatea de a retesta zona de confuență crește.

* Ethereum *

Evoluția Ethereum pentru zilele precedente (luni și marți – 2, 3 iulie) a înregistrat o scădere de 2.21%, considerând
prețul de deschidere al zilei de luni de la $452.02 și cel al închiderii de marți de la $462.01, având maximul la $487.44 și minimul  la $443.10

eth

Pentru Ethereum, deschiderea sesiunii de luni a însemnat testarea canalului dintre $453.85 și $452.02 – care a funcționat  drept rezistența în prima jumătate a zilei. Dacă pe Bitcoin am avut o lumănare de tip „Hammer” pe parcursul acestei zile, pe ETH  am întâlnit una luni dimineața, în jurul orei 9: aceasta a marcat punctul de minim al celor două zile – $443.10 și totodată minimul  consolidării care a avut o fluctuație de $10.03 între acest punct și $453.13, aflat în dreptunghiul roșu. Consolidarea a durat 13 ore  și a fost continuată de o creștere de $29.38 (6.53%) – care nu a fost la fel de impulsivă ca pe BTC: aceasta a durat aproximativ o oră.

$476.8, prețul care a marcat închiderea zilei de luni, a opus rezistență încă de la prima creștere, datorită corecții de ~1.6% care a urmat imediat după. Un prim preț de interes la acest nivel a fost $472, care a oferit suport pe parcursul celei de-a doua jumătăți a zilei de  luni și în prima jumătate a zilei de marți. Având un suport temporar la acest nivel, cumpărătorii au hotărât să retesteze rezistența,  reușind din a 3-a încercare să o depășească și să găsească punctul de maxim al săptămânii marți dimineață.

$482.9 fiind pragul superior de rezistență, cumpărătorii s-au retras marcându-și mulțumiți profiturile după o creștere totală  de $44.27. După o retestare de jos în sus a nivelului amintit anterior – $472 – prețul a consolidat între acest nivel și $466, noul preț pivot descoperit; tot aici ETH a acumulat o oarecare tensiune timp de câteva ore, datorită consolidării cu spread/ volatilitate foarte  redus(ă). O ultimă împingere a prețului deasupra de $470 a fost catalizatorul de care vânzătorii au avut nevoie pentru a marca o altă  scădere: $19.19, respectiv 4.08% în mai puțin de 3 ore. Scăderea a fost relativ bruscă și a conținut și o consolidare în jurul $461.77,  prețul de suport al zilelor trecute.

Ajuns în partea inferioară a graficului, acolo unde ETH a găsit rezistență în primă instanță, zona respectivă a oferit de data aceasta un suport suficient de bun încât prețul nu a petrecut mai mult de 15 minute în canalul roșu. Creșterea care a urmat a însumat $16.19 până în momentul scrierii acestui comentariu și a conținut o altă consolidare de câteva ore în jurul aceluiaș preț: $461.77

Țin să atrag atenția asupra unghiului pe care l-a format scăderea de la începutul zilei de azi și să observăm diferența: dacă vânzătorii „au tras” un unghi de 78 de grade, cumpărarea începută azi în jurul dimineții are un unghi de doar 52 de grade. Acest lucru semnalează o lipsă de motivație din partea cumpărătorilor și faptul că s-ar putea ca această creștere să fie doar una corectivă a trendului de  scădere în care ne aflăm de câteva săptămâni.

Spor & trade safe.
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *