Tim Draper sustine guvernele care adopta blockchain si cryptomonede

26 noiembrie 2019 bitcoin, blockchain

Articol scris de Alexandra Popescu

Tim Draper este un sustinator vocal al tehnologiei blockchain si al cryptomonedelor. Intr-un interviu acordat Wall Street Journal el a vorbit despre guvernele care sunt deschise spre inovatiile aduse de aceasta tehnologie si care vor avea castiguri mari in urmatorii 40 de ani, iar in opozitie, despre natiunile care privesc neincrezatoare oportunitatile de viitor si care vor avea de pierdut.

Cred ca veti vedea schimbari uimitoare in urmatorii 5-10 ani. Peste 20 de ani nu cred ca vom mai recunoaste aceasta lume. Tehnologiile care apar acum, inteligenta artificiala, Bitcoin, blockchain, smart contracts, au potentialul de a transforma cele mai mari industrii din lume. De la domeniul financiar pana la cel medical, toate sunt transformate complet si cu ajutorul AI, in unele cazuri, se pot lua decizii mai bune decat daca ar fi luate de om”, a declarat Draper in interviu.

Vorbind despre Bitcoin in repetate randuri, el a prezis ca Bitcoin va avea o crestere extraordinara si va oferi multe oportunitati pentru antreprenori: „Bitcoin functioneaza descentralizat si global, fara intreruperi. Nu trebuie sa platiti intre 2,5% si 4% de fiecare data cand achitati cu cardul. Transferurile vor fi mai simple si mai rapide indiferent in ce parte a lumii te afli, astfel incat granitele vor fi din ce in ce mai mici ca insemnatate”.

Tim Draper considera ca guvernele evolueaza de la tribalism la o comunitate globala lipsita de frontiere. Oportunitatea pe care o vede face referire la acele forme de conducere care au adoptat tehnologia blockchain, cum sunt Estonia, Malaezia si Kazahstan, creand programe de rezidentiat si cetatenie virtuala. Alte regiuni vor deveni mult mai eficiente pentru ca vor avea servicii pe masura. Cei care adopta rapid contractele inteligente si cryptomonedele vor putea spune „Iti putem oferi o asigurare medicala mai buna, mai ieftina si mai rapida decat ceea ce primesti in prezent”, sustine Draper.

Toate schimbarile acestea vor crea multe miscari in piata, din opinia sustinatorului blockchain, dar, de asemenea, vor aduce oportunitati la fel de bune pentru antreprenori, facand o comunitate globala in care toti suntem interconectati.

Sursa: https://www.wsj.com/articles/tim-draper-says-tech-disruption-is-coming-to-government-11574245802

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *