Jack Ma, Alibaba: Acord atentie deosebita Blockchain si Bitcoin

10 octombrie 2018 bitcoin, blockchain, tranzactionare

Articol scris de Cristina Dinica

bitcoin romania

Perceptia autoritatilor chineze asupra cryptomonedelor nu a reusit sa diminueze interesul populatiei, reprezentanti ai companiilor de top facandu-si public entuziasmul pentru Blockchain si pentru piata crypto. Jack Ma, presedintele Alibaba si al conglomeratului Ant Financial, a declarat intr-un discurs recent ca acorda o atentie deosebita tehnologiei Blockchain si Bitcoin. Dincolo de avantajele Bitcoin, Ma considera ca tehnologia in sine este foarte puternica. Acesta si-a facut cunoscuta intentia de a infiinta o societate fara numerar.

 

Am acordat o atentie deosebita societatii fara numerar si tehnologiei Blockchain. Misiunea mea si a Alibaba este aceea de a aduce lumea intr-o societate fara numerar. Societatea poate sa faca toti oamenii egali, inclusiv pentru a obtine banii de care au nevoie, pentru a ne asigura ca este durabil si transparent. […] De aceea vrem o societate fara numerar”, a declarat Jack Ma.

Acesta sustine ca studiaza piata crypto si urmareste trendurile Bitcoin si ale altor cryptomonede de pe piata. Insa Blockchain, tehnologia care sta la bazele cryptomonedelor, este inovatia care ar putea permite crearea unei societati fara numerar, din perspectiva omului de afaceri. In prezent, doar o mica parte a populatiei din China foloseste carduri de credit sau numerar pentru a achizitiona produse sau servicii. Aplicatii precum cea oferita de Ant Financial, Alipay, faciliteaza efectuarea platilor si domina piata.

Modelul de afaceri actual al lui Alipay este foarte apropiat de ceea ce majoritatea proiectelor crypto intentioneaza sa faca prin utilizarea tehnologiei registrului distribuit. Prin intermediul smartphone-urilor, utilizatorii Alipay din China pot face cumparaturi la cafenele, restaurante sau magazine. Mai mult decat atat, acestia isi primesc instantaneu salariile de la angajatori prin intermediul aplicatiei care face posibila evitarea intarzierilor asociate transferurilor bancare.

Pe masura ce tehnologia Blockchain patrunde in mainstream si din ce in ce mai multe companii vor incepe sa utilizeze o utilizeze ca fiind platforma de baza pentru procesarea informatiilor, importanta cryptomonedelor va creste proportional.

Sursa: https://www.ccn.com/jack-ma-i-pay-special-attention-to-blockchain-bitcoin-to-create-cashless-society/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *