China: Blockchain face parte din revolutia tehnologica

12 iunie 2018 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Presedintele Chinei, Xi Jinping, este de parere ca Blockchain face parte din “revolutia tehnologica”, adoptand o politica interna orientata catre tehnologia din spatele cryptomonedelor. Declaratia a fost ulterior preluata de cea mai mare televiziune din China, conform careia “valoarea Blockchain este de 10 ori mai mare decat cea a internetului”.

china blockchain revolutia tehnologica

Declaratiile pozitive referitoare la Blockchain s-au concretizat recent in deciziile Bancii Centrale Chineze. In ultimele zile, banca centrala chineza a dezvoltat un sistem pentru a emite cecuri bancare utilizand tehnologia Blockchain in locul cecurilor de hartie. Mai mult decat atat, firma ZhongAn Tech, fondata de Jack Ma – presedintele cunoscutului grup Alibaba, se va baza pe tehnologia Blockchain pentru a reduce riscurile si costurile in asigurarile de sanatate.

In ciuda reglementarii stricte a cryptomonedelor, China promoveaza si se bazeaza pe tehnologia din spatele lor. China este una dintre primele tari din lume care mentioneaza tehnologia intr-o politica la nivel de stat: in 2016, tehnologia Blockchain a fost adaugata in cel de-al 13-lea plan cincinal, care acopera dezvoltarea nationala in perioada 2016 – 2020.

Recent, tehnologia s-a bucurat de o mai mare sustinere din partea autoritatilor, conform declaratiilor presedintelui Xi Jinping. “Noua generatie de tehnologii, reprezentata de inteligenta artificiala, informatia cuantica, comunicarea mobila si Blockchain, accelereaza progresul prin sfera de aplicatii”, a declarat acesta. Xi a subliniat, de asemenea, necesitatea ca China sa se concentreze asupra dezvoltarii tehnologice si sa devina centrul global al stiintei si inovarii.

China reprezinta un jucator important pe piata crypto. Conform estimarilor, aproximativ 50% din volumul tranzactiilor Bitcoin au loc in acest stat, cifrele fiind chiar mai impresionante inainte de reglementarile de suprimare. In prezent, cetatenii chinezi pot detine cryptomonede, insa nu le pot tranzactiona pentru monede conventionale. Cu toate acestea, cele mai recente actiuni pe care guvernul le-a luat in legatura cu piata crypto sunt mai degraba incurajatoare decat restrictive.

China nu este singura tara ale carei autoritati au laudat recent avantajele Blockchain. Senatul columbian a organizat saptamana trecuta o dezbatere referitoare la cryptomonede si tehnologia Blockchain, considerate de catre autoritati “mecanisme de modernizare a economiei digitale”. Columbia investigheaza tehnologia Blockchain in profunzime, pentru aplicatii in sfera administrativa, economica si politica.

 

Sursa: https://www.cnbc.com/2018/05/30/chinese-president-xi-jinping-calls-blockchain-a-breakthrough-technology.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *