Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii 03.06 – 10.06 pentru Ethereum

11 iunie 2018 analiza tehnica, ethereum

Articol scris de Cristian Bot

Jurnalul Crypto – analiza săptămânii 03.06 – 10.06 – Bitcoin Romania

* Ethereum *

Evoluția Ethereum pentru săptămâna precedentă (4 – 10 iunie) a înregistrat o scădere de 15.47%considerând prețul de deschidere al săptămânii de $619.39 și cel al închiderii de $523.55, având maximul la $625.04 și minimul la $496.27

eth1

ETH și-a început săptămâna cu o întâmpinare a nivelului orizontal de rezistență, zonă din care a început un canal descendent (în care maximul coincide cu cel al săptămânii) până la $580.00, preț care a fost considerat drept oportunitate de cumpărare de către speculanți.

Creșterea n-a fost însă spectaculoasă, ETH marcând doar puțin sub $20; Putem observa, în schimb, un alt lucru interesant în această zonă: prima linie orizontală roșie (de jos în sus) – cea de la $595.75 – care la sfârșitul săptămânii precedente a funcționat ca suport și catalizator al impulsului în sus (acolo unde începe linia) – acum are rol de rezistență, fiind respins la primele 3 încercări.

Marți însă, în jurul după-amiezii, creșterea susținută de volum pe care ETH a oferit-o, „a străpuns” această rezistență, încercând să o (re)testeze pe cea superioară. Cumpărătorii n-au reușit să realizeze acest lucru din cauza zonei $611 – $613 care a reprezentat o ocazie de vânzare de fiecare dată când prețul a ajuns aici. Cel de-al doilea preț marcat cu o linie roșie – $608.71 – a jucat un alt rol de pivot pe parcursul celor 103 ore în care ETH a consolidat. După cum am explicat și în comentariile trecute în care liniile de acest tip au apărut, prețul pivot joacă ambele roluri ale unei linii orizontale: atât suport cât și rezistență.

De marți și până duminică seara Ethereum a oscilat într-un canal paralel (care mai târziu s-a dovedit a fi) de distribuție, canal în care maximul a fost la $617.16 iar minimul la $590.00. De obicei direcția în care prețul tinde să „se ducă” odată ce iese din acest canal este greu de prevăzut (deoarece un „fakeout” – o ieșire falsă în direcția opusă este un caz des întâlnit) și depinde foarte mult de reacția pe care Bitcoin o are față de dolar.

În cazul de față ieșirea a fost un „breakdown” confirmat cu închiderea lumănării sub acest preț pivot de la $595.75. Prima fază a vânzării a fost una relativ „relaxată” în comparație cu cea de-a doua, prețul formând un canal descendent pe drumul către suport. După ce și acest canal descendent a fost infirmat, vânzătorii s-au impus cu volume foarte ridicate de vânzare, cum nu s-au văzut pe ETH de mai bine de 3 săptămâni.

Short term: la momentul scrierii acestui comentariu ETH pare că formează un triunghi ascendent. Volumele de cumpărare (marcate cu X în partea de jos a graficului) sunt mai bune decât au fost săptămâna trecută, dar nu sunt încă superioare celor de vânzare. Pentru o creștere sănătoasă este nevoie ca acest lucru să se schimbe.

eth2

Dintr-o perspectivă macro, Ethereum se află într-o zonă importantă de suport, linia orizontală fiind la $512. Pentru a putea vorbi de o creștere cum a fost cea care a succedat canalul roșu de acumulare, avem nevoie de o consolidare la fel de sustenabilă, de peste 10 zile. Personal, nu aș miza pe faptul că $512 să țină ca suport pe parcursul întregii săptămâni, dar repet: acest lucru depinde foarte mult de ce face BTC/USD.

Un canal mult mai „rezistent” este cel din partea de jos a graficului, între $390 și $370, zonă care a funcționat ca puternică rezistență anul trecut, devenită acum suport. În cazul în care nivelul curent (zona ~$500) ține, retestarea rezistenței de sus este posibilă, dar mă rețin din a oferi vreun sfat financiar de orice fel, rezumându-mă la a indica posibilități.

Spor& trade safe.

-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *