Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii 03.06 – 10.06 – Bitcoin Romania

11 iunie 2018 analiza tehnica, bitcoin

Articol scris de Cristian Bot

Jurnalul Crypto – analiza săptămânii 03.06 – 10.06 – Bitcoin Romania

* Bitcoin *

Evoluția Bitcoin pentru săptămâna precedentă (4 – 10 iunie) a înregistrat o scădere de 12.44% considerând prețul de deschidere al săptămânii de $7718.1 și cel al închiderii de $6758.0, având maximul la $7764.0 și minimul la $6618.9

btc1

Dacă în ultima ediție a Jurnalului Crypto  spuneam că săptămâna respectivă a fost una de natură corectivă (în sus) a macro-trendului descendent, săptămâna trecută n-a făcut altceva decât să continue acest trend. Deși au existat fluctuații de $1145 între maximul și minimul săptămânii, cea mai mare parte a acestei acțiuni a avut loc ieri.

Săptămâna precedentă a început prin testarea maximului sus-menționat ($7764.0), nivel de la care prețul a fost respins destul de puternic, după cum se poate vedea și pe grafic: nicio lumănare de o oră nu a reușit să închidă peste pragul superior de rezistență al săptămânii, maximul stabilind un punct superior de plecare al unui canal descendent, mișcare care a înregistrat o scădere de $312.9, respectiv 4.03%.

Odată stabilit un suport local la $7372, nivel care a marcat și minimul canalului descendent, BTC s-a bucurat de o creștere de $172.5 dintr-o lumănare, creștere care a avut loc la mijlocul sesiunii de marți și care a avut un rol catalizator în mișcarea laterală care a pus stăpânire pe piață în cele 24 de ore care au urmat.

Mișcările laterale de acest gen sunt cel mai adesea controlate de algoritmi, meniți să mențină volatilitatea scăzută și să facă direcția ieșirii din acest canal cât mai greu de prevăzut (pentru că umbrele lumănărilor din acest tip de mișcări sunt cât mai lungi în ambele părți). Ieșirea din această consolidare a fost în jos, lumănare care al cărui corp a avut o consistența foarte asemănătoare cu cea care a cauzat  creșterea.

După o scurtă consolidare de 3 ore, timp în care pe grafic a apărut și un „hammer” (lumănare care prevestește o posibilă creștere – marcat cu semnul „like”), Bitcoin a luat-o din nou în sus, nu cu aceeași determinare ca data trecută, creștere care a adus prețul peste pragul superior de  rezistență al săptămânii.

Ajuns aici, a format din nou un canal descendent cu volatilitate și volum redus pe parcursul a 40 de ore, ceea ce ar putea fi considerat de traderii de zi cu zi drept o mișcare „plictisitoare„, lipsită de acțiune. Dat fiind faptul că nivelul orizontal de suport local de la $7559.3 a dat impresia „că ține” în primă instanță, BTC a avut pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă o nouă ascensiune, slabă și aceasta în consistență și volum, creșterea înregistrând puțin peste $130 și fiind continuată de o altă mișcare laterală.

Iată că am ajuns și la partea interesantă a acestei analize: sâmbătă seara, cu 2 ore înainte de a se deschide sesiunea de duminică, graficul a  afișat o lumănare aflată la polul opus al celei pe care am avut-o miercuri: „hanging man„, care spre deosebire de cealaltă, prevestește posibilitatea unei scăderi. Scăderea aceasta n-a fost însă una asemănătoare cu cele înregistrate înainte, pe parcursul săptămânii, pentru că nu a mai ținut cont de  niciun nivel orizontal de suport. Închiderea hotărâtă sub $7488.3, lumănare susținută și de un volum ridicat, a oferit un semnal puternic pentru  vânzători. Prima repriză de vânzare a găsit un suport temporar la $7270.1, preț care a funcționat pe post de pivot pe parcursul consolidării, urmând ca  mai apoi să devină rezistență și să înregistreze o altă scădere de 8.27%, respectiv $651.2.

btc2

* Din punct de vedere tehnic *

Pe un timeframe mai mare, respectiv daily, Bitcoin a retestat (cu succes – deocamdată) nivelul orizontal de suport de la $6610. Liniile orizontale de suport marcate pe grafic ($6950 – din 5,6 martie și $6610 – din 6,7 aprilie) oferă un posibil canal de consolidare înainte de următoarea mișcare.

Un lucru pe care cumpărătorii nu și-ar dori să-l vadă ar fi o închidere pe daily sub $6610 – caz în care posibilitatea ca BTC să testeze următorul nivel orizontal de suport – sub $6000 – crește dramatic. De cealaltă parte – dacă lumănările de pe acest timeframe închid peste $6950 – situați conferă o posibilitate de a testa diagonala marcată cu linie punctată (~$7100) – care a avut rolul de linie de trend timp de aproape 120 de zile.

 

Spor & trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

 

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane. 

* Ethereum *

Evoluția Ethereum pentru săptămâna precedentă (11 – 17 iunie) a înregistrat o scădere de 5.06% considerând prețul de  deschidere al săptămânii de $523.55 și cel al închiderii de $497.08, având maximul la $544.25 și minimul la $450.10

eth

Primele 40 de ore ale sesiunii de săptămâna trecută a găsit paritatea ETH/USD într-o consolidare importantă care și-a  stabilit anumite nivele orizontale pe măsură: primul, rezistența de pe Daily de la $530.77, linie deasupra căreia Ethereum a atins și  punctul de maxim al săptămânii; iar al doilea la $519.9 – preț care coincide cu rezistența zilelor de miercuri și joi (14, 15 iunie).

Cel de-al treilea preț marcat pe grafic (și ultimul nivel important al acestui început de săptămână) este $513.21, preț care reprezintă pragul inferior al canalului de consolidare. Oscilațiile din acest canal au înregistrat un procentaj nu mai mare de 3.44% și o diferență de aproape ~$35 între punctul de minim și cel de maxim.

Desigur, după distribuția care a avut loc la acest nivel, a urmat o scădere de ~$70 până la suportul inferior marcat pe
grafic: $463.35, preț la care cumpărătorii au afișat un interes deosebit. O altă consolidare, un alt range stabilit cu o fluctuație de  aproximativ ~$45… așa s-a comportat ETH în canalul paralel de acumulare din partea de jos a graficului, timp de 31 de ore. După o ultimă retestare a suportului stabilit pe timeframe-ul de 4 ore, Ethereum s-a bucurat de o creștere accelerată de $62.52 (13.47%) cauzată de știrile pozitive pe care SEC (agenție federală reprezentată de Guvernul American) le-a adus. Aceste știri au fost discutate și analizate în ediția Jurnalului Crypto a zilei respective.

Un comportament bine-cunoscut al prețului, care succedă un impuls aproape mereu, este faza corectivă prin care acesta trece: după ce s-au calmat apele și agitația creeată de cumpărători a trecut, ETH a corectat ~$40 până la nivelul de suport marcat pe grafic cu „Suport 1 (D)„. Această reacție este una favorabilă cumpărătorilor deoarece prețul a retestat cu succes nivelul anterior  de rezistență – devenit acum suport.

La momentul scrierii acestui comentariu, Ethereum continuă să consolideze între canalul de rezistență stabilit pe
timeframe-ul de 4 ore ($504.5 și $513.21) și nivelul de suport pe care l-a testat până acum de mai bine de 5 ori.

La ce ne putem aștepta?

O decizie înțeleaptă ar fi să așteptăm o mișcare catalizatoare pe Bitcoin. Așa cum am precizat și la analiza săptămânală pe BTC, tind să cred că există o probabilitate puțin mai mare în retestarea nivelului superior de rezistență decât în continuarea unei scăderi de  la nivelul curent. Rămâne de văzut și de analizat pe săptămâna viitoare.

Spor & trade safe.
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV