Wikipedia accepta acum donatii in Bitcoin Cash

31 ianuarie 2019 accepta bitcoin, bitcoin cash

Articol scris de Mirona Noru

Wikipedia accepta acum donatii in Bitcoin Cash si utilizatorii din intreaga lume pot sustine acum platforma online ce se prezinta in mediul virtual ca fiind o enciclopedie gratuita. Modelul non-profit si natura globala a organizatiei inseamna ca reprezentantii acesteia trebuie sa gaseasca o solutie de plata universala si eficienta, iar criptomonedele sunt o alegere evidenta in acest sens.

Fundatia nonprofit Wikimedia, care opereaza platforma Wikipedia si alte proiecte similare ce ofera informatii gratuite, a colaborat cu Bitpay, procesorul popular de plati cu criptomonede, pentru a accepta donatii in Bitcoin Cash (BCH) si Bitcoin (BTC). Fundatia Wikimedia a acceptat deja BTC incepand cu 2014 prin intermediul platformei Coinbase, dar a trecut recent la procesatorul de plati Bitpay si a folosit aceasta ocazie pentru a implementa si BCH ca metoda de plata.

Donatorii nostri au aratat un interes sporit pentru diferite criptomonede, asa ca acceptarea donatiilor in crypto a fost un pas natural”, a declarat Pats Pena, director de plati si operatiuni la FundaTia Wikimedia.Acceptam donatii la nivel global si ne straduim sa oferim o mare varietate de optiuni de donare. Este foarte important sa putem obtine donatii internaționale procesate in moduri eficiente si rentabile”.

Bitpay a raportat recent performante ridicate pentru anul 2018. In cursul anului trecut, serviciul a procesat peste un miliard de dolari plati pentru un al doilea an si a stabilit un nou record pentru veniturile din fee-ul de tranzactionare prin adaugarea de noi clienti. Operatiunea B2B a companiei a avut de asemenea un an record, deoarece a crescut cu aproape 255% din 2017.

Bitcoin si Bitcoin Cash sunt una dintre cele mai ieftine optiuni de plata disponibile din punct de vedere al fee-urilor, astfel incat mai multi bani merg spre caritate, mai degraba decat spre plata taxelor catre intermediari. Wikimedia face atat de mult bine in intreaga lume ca este un privilegiu sa-i ajuti sa stranga bani „, a declarat Sonny Singh, directorul comercial al Bitpay.

La momentul redactarii articolului, Bitcoin se tranzactiona in jurul valorii de 3.489$ si inregistra o crestere de aproximativ 1%, iar Bitcoin Cash se tranzactiona la 118 $, cu o crestere de 5.25%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *