Volumele de tranzactionare Bitcoin s-au dublat de la inceputul anului

14 ianuarie 2020 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Alexandra Popescu

Intr-un raport publicat recent de firma de cercetare Arcane Research, volumele de tranzactionare Bitcoin s-au dublat in ultima saptamana. BTC a inregistrat o crestere de 126% de la inceputul anului 2020, fiind minati la sume ce au ajuns la valoarea de 1,5 miliarde de dolari pe data de 8 ianuarie. „Piata crypto si-a revenit brusc dupa ce la data de 1 ianuarie erau tranzactionate doar 192 de dolari” a mentionat publicatia.

Cercetatorii au remarcat faptul ca moneda digitala a urcat constant de la mijlocul lunii decembrie, iar pe data de 6 ianuarie a atins un nivel neutru pentru prima data din octombrie. Raportul subliniaza, de asemenea, ca volatilitatea si pretul Bitcoin sunt in crestere, urcand un nivel de 3%. In documentul publicat se specifica faptul ca piata prevede un viitor stralucit pentru BTC. Volatilitatea este determinata de retelele de socializare, de sondajele realizate, de dominatia pe piata crypto a monedei rege si a tendintelor Google.

Interesant este ca cercetatorii sugereaza ca tensiunile politice din lume au dus la corelatia dintre Bitcoin si aur. In timp ce autorii raportului recunosc ca „este mult prea devreme sa tragem o concluzie ferma”, ei subliniaza, de asemenea, ca evenimentele majore precum conflictul dintre Iran si SUA au provocat o reactie pozitiva atat in ceea ce priveste pretului aurului, cat si al Bitcoin-ului. Cuvintele mentionate in sondaj „refugiu sigur” pentru BTC incep sa devina adevarate. Dupa cum au specificat in repetate randuri diverse publicatii din domeniu, Bitcoin are mult potential pentru a ajuta populatia in cazul devalorizarii monedei nationale.

Raportul firmei de cercetare arata ca activitatea de pe blockchain a cryptomonedei renaste, numarul tranzactiilor urcand cu 5% intr-o saptamana, pe masura ce valoarea tranzactiei a crescut cu o patrime in aceeasi perioada de timp. De asemenea, mining fee-ul a crescut cu peste 40%, iar numarul adreselor active cu aproximativ 7,63%.

Perspectiva in ceea ce priveste Bitcoin este una pozitiva. BTC-ul poate oferi rentabilitate de 100% investitorilor in cursul anului curent si poate creste semnificativ in urmatoarele luni, pana in momentul halvingului din mai. Interesul pentru cryptomonede creste din ce in ce mai mult, iar bancile incep sa vada oportunitatile in ele.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/bitcoin-trading-volumes-more-than-doubled-in-a-week-says-report

2 comments

  1. Vreau sa fac bani rapid

    • Alexandra Popescu spune:

      Buna ziua! Daca doriti sa cumparati sau sa vindeti cryptomonede avem variantele online, prin platformele noastre trade.bitcoinromania.ro sau pro.bitcoinromania.ro si o reteaua de ATM-uri in Bucuresti si in tara. Aici gasiti toate locatiile noastre: https://cryptoatm.ro/disponibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *