Fundstrat: Trei factori vor duce la un bull rally Bitcoin pe 2020

15 ianuarie 2020 bitcoin, cryptomoneda

Articol scris de Cristina Dinica

Tom Lee, co-fondatorul si Head of Research la firma de cercetare si consiliere financiara Fundstrat Global Advisors, se asteapta la un bull rally important pentru piata crypto. Conform raportului pentru 2020 exista trei factori principali care ar putea conduce la cresterea semnificativa a cursului Bitcoin pe parcursul acestui an: 1. Halvingul planificat pentru luna mai, eveniment ce va duce la injumatatirea recompenselor miniere de la 12,5 BTC la 6,25 BTC, reducand astfel semnificativ “rezerva” de Bitcoin. 2. cresterea riscului geopolitic, in special conflictul dintre Statele Unite si Iran, precum si 3. alegerile prezidentiale din SUA.

Raportul Fundstrat include si analiza evolutiei BTC in anul precedent: “Bitcoin a revenit cu 92% in 2019, depasind toate celelalte clase de active majore, un profit impresionant, avand in vedere politicile si reglementarile aparute in cursul anului, lovitura Congresului in moneda Libra a Facebook si mesajele din partea Casei Albe referitoare la Bitcoin, care au marcat maximele pentru 2019”.

Potrivit lui Lee, analist Wall Street si cunoscut crypto bull, “rentabilitatea totala a Bitcoin si a cryptomonedelor ar trebui sa o depaseasca pe cea din 2019. Cu alte cuvinte, vedem o probabilitate puternica pentru o crestere de peste 100% in 2020 pentru Bitcoin”. Aceasta nu este prima predictie de crestere majora a cursului BTC pe care o face Tom Lee.

In cursul anului 2018, Lee a declarat ca BTC va atinge un all-time high de 25.000 de dolari, target ulterior ajustat ​​la 15.000 de dolari. In august 2019, Lee a prezis ca Bitcoin ar putea creste pana la 20.000 de dolari pana la sfarsitul anului, insa si aceasta predictie s-a dovedit a fi inexacta. Actiunea preturilor Bitcoin s-a dovedit remarcabil de dificil de prevazut, iar ultimele predictii ale analistului nu s-au concretizat. Lee a hotarat sa nu mai dea termene pentru confirmarea predictiilor, dat fiind istoricul sau de predictii gresite si pierderea credibilitatii. Totusi, Fundstrat considera ca piata ar putea creste la noi maxime in 2020, ca urmare a celor trei factori principali.

Sursa: https://twitter.com/fundstrat/status/1215720377051242501

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *