AKON CITY si-a primit aprobarile

16 ianuarie 2020 cryptomoneda, investitie

Articol scris de Alexandra Popescu

Cantaretul Akon a postat pe contul personal de Twitter ca a primit acordurile pentru AKON CITY in Senegal. Mesajul trimis catre urmaritori a fost „Asteptam cu nerabdare sa va gazduim acolo”. In urma cu un an, artistul vorbea despre planurile legate de orasul futurist. Proiectul prezinta o metropola care se bazeaza 100% pe cryptomonede, avand Akoin in centrul vietii de tranzactionare. Metropola pe care o construieste rapperul va deveni primul oras bazat exclusiv pe cryptomonede, cu certificat in domeniul energetic si de mediu si se intinde pe o distanta de 8.093713km²  de teren daruiti de presedintele Senegalului, Macky Sall.

Pozitionarea localitatii se afla la o distanta mica de cel mai nou aeroport international din tara. Presa mentioneaza si faptul ca, in urma cu cateva zile, Akon a semnat un „memorandum de intelegere” cu compania de turism de stat SAPCO din Senegal.  Akon City este o intreprindere de lunga durata si dupa cum rapperul a mentionat in interviuri „ este un proiect de constructie, pe care dorim sa-l realizam pe o perioada de 10 ani, asa ca il facem pe etape. Constructia a inceput in martie 2019, iar cea de-a doua etapa va fi in 2025”.

Cryptomoneda care va sta la baza orasului o sa fie lansata anul acesta in luna iulie. Akoin are scopul, in viziunea sponsorului sau, sa sporeasca serviciile digitale si intrumentele antreprenorilor. De asemenea, moneda digitala a fost creata in ideea de a ajuta puterea economica a Africii. Acesta nu este unica activitate pe care cantaretul o face pentru a veni in imbunatatirea vietii locuitorilor din tara natala. In urma cu ceva timp, Akon a adus energie solara in tarile de pe continent prin proiectul sau Lighting Africa. „Cred ca blockchain si cryptomonedele ar putea fi salvatorul in aceasta lume in multe feluri, deoarece readuce puterea oamenilor si readuce puterea in sistemul valutar si permite, de asemenea, oamenilor sa o utilizeze in diferite moduri pentru a avansa”, a declarat el.

Akon nu este singurul care vede oportunitatile de dezvoltare a cryptomonedelor in zona Africii. CEO-ul Twitter, Jack Dorsey evidentia potentialul cryptomonedelor pe acest continent. „Africa va deveni viitorul, in special pentru Bitcoin. Sunt recunoscator ca am reusit sa petrec un timp aici si sa cunosc cultura africana si intentionez sa revin in mai 2020 si sa locuiesc jumatate de an in aceasta lume”, declara Dorsey in urma cu o luna.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/singer-akon-says-worlds-first-crypto-city-set-for-senegal-2025

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *