Atentia sporita acordata proiectului Libra are efecte asupra pretului BTC

23 iulie 2019 bitcoin, cryptomoneda, pretul bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Cryptomonedele s-au confruntat cu critici din Washington, dupa ce Facebook a anuntat ca, alaturi de zeci de alte companii, dezvolta o noua moneda virtuala numita Libra. Cu toate acestea, Tim Draper considera ca atentia sporita asupra proiectului Libra este benefica pentru Bitcoin. Draper este un important investitor din Silicon Valley, fondatorul Draper Associates – firma care a investit in Tesla si Skype, si totodata fondatorul Universitatii Draper pentru antreprenori.

Acesta a discutat despre efectele pe care audierile referitoare la Libra le au asupra pietei crypto: “O aduce la lumina. Este bine ca oamenii sa vorbeasca despre asta, cu cat vorbesc mai mult despre asta, cu atat mai mult isi dau seama cat de important va fi Bitcoin pentru planeta, pentru noi toti”. Investitorul considera ca monedele virtuale au capacitatea de a aduce beneficii precum scaderea costurilor tranzactiilor si usurarea platilor internationale. “Acesta este unul dintre cele mai bune lucruri care ni s-au intamplat vreodata”, a spus el.

Potrivit miliardarului, autoritatile de reglementare federale ar trebui sa ofere pietei crypto posibilitatea sa se dezvolte. Draper a declarat ca autoritatile de reglementare fac o greseala prin reglementarea preventiva a cryptomonedelor.Punem reglementarea mai presus de inovatie. Facebook tocmai a anuntat Libra. Nici macar nu au reusit sa o lanseze si autoritatile de reglementare sunt peste ei. Lasati-i sa o lanseze! Sa vedem ce se intampla. Sa lasam lucrurile sa isi desfasoare cursul, iar daca exista o problema, atunci este timpul pentru autoritatile de reglementare sa intervina”, a spus investitorul.

In ultima perioada, cryptomonedele s-au bucurat de atentia sporita a companiilor cunoscute in mainstream. Dincolo de proiectul Libra, mai multe institutii financiare, inclusiv J.P. Morgan, lucreaza la propriile proiecte crypto. In ciuda eforturilor depuse de aceste corporatii, Draper crede in continuare ca Bitcoin va fi cryptomoneda dominanta. In primavara acestui an, Draper, unul dintre cei mai bullish investitori si promotori ai cryptomonedelor, a declarat ca Bitcoin va atinge pretul de 250.000 de dolari per unitate in urmatorii 4 ani.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/crypto-and-fbs-libra-are-bridges-to-a-bitcoin-world-says-tim-draper

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *