Pantera Capital prevede un “all time high nebunesc” pentru Bitcoin

24 iulie 2019 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Volatilitatea ultimelor saptamani a ingrijorat traderii care se intrebau cand se va incheia bull run-ul inceput in aprilie. In prezent, Bitcoin se tranzactioneaza sub 9.800 dolari, fiind cu 30% sub valoarea recenta de 13.800 de dolari. Cu toate acestea, pattern-ul urmat in trecut de Bitcoin determina predictii bullish de pret din partea directorului executiv al firmei de investitii Pantera Capital.

Potrivit acestuia, tiparul urmat anterior de Bitcoin indica probabilitatea ca BTC sa atinga valoarea de 42.000 de dolari anul acesta, pentru ca, in cativa ani, cursul sa fie de 356.000 de dolari per unitate. In cel mai recent interviu, Dan Morehead si-a justificat predictia de pret: “O abordare ar fi sa calculam pretul Bitcoin logaritmic pentru a elimina cresterea exponentiala nebuna, si de obicei aceasta este o linie destul de consistenta. Si sunt cateva bule. In 2013, evident, Bitcoin a inregistrat o crestere de 83 de ori pe an. Si apoi, la sfarsitul anului 2017 a mai fost un bubble”.

In partea de jos a bear market-ului din anul 2018, cand Bitcoin se tranzactiona in jurul valorii de 3.100 dolari, Pantera a luat in considerare ce crestere ar urma daca pretul va reveni la linia de trend si apoi va mentine acea performanta in urmatorii ani.Tendinta sa a fost de a creste la 235% rata anuala de crestere compusa. In acel moment, Bitcoin era de 3.000 de dolari sau 4.000 de dolari – ceea ce plaseaza Bitcoin la valoarea de 42.000 de dolari la sfarsitul anului 2019, si stiu ca suna ca o nebunie. Dar, in esenta, suntem la jumatatea drumului acolo, este chiar pe linia de trend. Si cred ca este o sansa buna ca pana la sfarsitul anului sa atingem valoarea asta”.

Morehead continua analiza alaturi de Joey Krug, director de investitii in cadrul Pantera Capital si fondatorul Augur. Potrivit acestora, situatia in care ne aflam in ciclul de dezvoltare a tehnologiei blockchain si patternul liniilor urmate de Bitcoin anterior conduc la aceeasi concluzie: Bitcoin poate atinge 42.000 de dolari pana la sfarsitul anului si un all time high de 356.000 de dolari in cativa ani.

Daca extrapolati aceasta directie pentru inca un an, valoarea este de 122.000 de dolari pe Bitcoin si in inca un an si 356.000 de dolari ulterior. Si da, aceste cifre suna nebuneste, dar in prima noastra lucrare de cercetare pe care am realizat-o asupra Bitcoin, am prezis atunci cand era 100 de dolari ca va atinge 5.000 de dolari si toata lumea a crezut ca este o nebunie. Dar aceste numere… in 2-3 ani, oamenii se vor uita inapoi si vor spune ‘Oh, da, are sens’”, a declarat Morehead.

 

Sursa: https://unchainedpodcast.com/pantera-capital-how-bitcoin-could-reach-356000-in-a-few-years/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *