Banca germana BayernLB: BTC la 90k dolari ca urmare a halvingului

7 octombrie 2019 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Banca germana BayernLB a publicat un raport in care prezice un salt mare pentru cursul BTC in anul 2020. Banca, avand sediul central la München, a publicat recent raportul in care se evidentiaza diferentele dintre Bitcoin si aur. Reprezentantii bancii sugereaza ca viitorul efect de injumatatire va influenta pretul actual. Banca explica faptul ca aurul a fost nevoit sa castige raportul mare dintre stocuri si fluxuri alegand “calea mai grea de-a lungul anilor”. Bitcoin, pe de alta parte, va reusi cel mai probabil sa obtina un raport similar stoc/flux. raportul prevede ca cel al aurului din anul urmator.

Manuel Andersch. Analist FX senior la Bayerische Landesbank si autorul raportului de cercetare a identificat raportul stoc/flux al unui activ ca o modalitate de a cuantifica “duritatea” activului. “Istoric vorbind, marfa cu cel mai mare raport stoc/flux la acea conjunctura a fost invariabil folosita ca bani, deoarece acest lucru a permis transferul de cea mai buna valoare in timp” a spus Andersch. Raportul stoc/flux al unei marfuri, cum ar fi aurul, este valoarea activului care este pastrat in rezerve, divizat la valoarea activului produs anual.

Analizand pretul viitor al Bitcoin, autorul considera ca acest raport pentru Bitcoin va creste considerabil in mai 2020: “Daca raportul stoc/flux din mai 2020 pentru Bitcoin este inclus in model, apare un pret de aproximativ 90.000 USD. Acest lucru ar insemna ca efectul viitoarei injumatatiri nu a fost luat in considerare in stabilirea pretului actual al Bitcoin de aproximativ 8.000 USD”.

Efectul halvingului asupra cursului Bitcoin a fost semnalat nu doar de specialistii BayernLB. Bitcoin este la mai putin de un an distanta de urmatoarea injumatatire – o reducere de 50% a recompenselor blocului pentru mineri, pre-codificata, care este prevazuta pentru luna mai a anului 2020. Halvingul va insemna ca recompensele miniere vor fi reduse de la 12,5 BTC la 6,25 BTC – un eveniment care va reduce semnificativ “rezerva” de Bitcoin. Ipoteza ca reducerea la jumatate a Bitcoin va fi un factor major in determinarea aprecierii pretului BTC se bazeaza in mare parte pe performantele sale istorice.

Sursa: https://dailyhodl.com/2019/10/02/banking-giant-says-bitcoin-btc-will-likely-shatter-90k-key-indicator-rising-at-breakneck-pace/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV