Tranzacționare criptomonede: 4 Strategii pe termen scurt și lung

21 martie 2023 Uncategorized

Articol scris de BTC RO

crypto trading

Piața criptomonedelor a continuat să se dezvolte datorită numărul impresionant de oameni interesați de crypto. Odată cu apariția Bitcoin, tot mai multe criptomonede au continuat să apară și tot mai mulți investitori au ales să facă trading pentru maximizarea profitului. Fie că este vorba de Bitcoin, care este în topul criptomonedelor de viitor, sau de oricare altă criptomonedă, investitorii aleg diferite strategii de tranzacționare care să coincidă cu obiectivele setate.

Tranzacționarea criptomonedelor implică cumpărarea și vânzarea de monede digitale cu scopul de a obține un profit. Pentru a face trading, trebuie să alegi o platformă de tranzacționare criptomonede, pro.bitcoinromania.ro, fiind una dintre cele mai bune platforme de trading. Pe lângă posibilitatea de a tranzacționa, aceasta îți pune la dispoziție și adresa de portofel crypto pentru fiecare monedă disponibilă pe platformă. Dacă dorești să cumperi și ești indecis cu privire asupra cărei criptomonede ar trebui să te îndrepți, te poți uita și la previziunile criptomonedelor pentru a afla care este cea mai potrivită pentru tine.

Pentru tranzacționarea crypto, ai două opțiuni: o abordare pe termen scurt sau pe termen lung. În cazul tranzacționării pe termen scurt, iei decizii cu privire la investițiile tale în fiecare zi, în timp ce tranzacționarea pe termen lung presupune păstrarea criptomonedelor și profitul de pe urma valorii lor pe o perioadă mai lungă de timp. În acest articol o să discutăm despre strategiile pe care le poți opta pe termen scurt și lung.

Strategii de tranzacționare pe termen scurt

tranzactionare criptomonede

Tranzacționarea pe termen scurt presupune realizarea de investiții care pot dura de la câteva secunde până la câteva zile. Este o alternativă la abordarea tradițională de tip buy-and-hold, care ar menține o poziție timp de săptămâni, luni sau chiar ani. Acest tip de tranzacționare se concentrează pe mișcările de preț, nu pe fundamentele pe termen lung ale activului. Această abordare urmărește să câștige din schimbările rapide ale prețurilor de pe piață. Iată câteva strategii pe termen scurt pe care le poți adopta:

Scalping

Scalpingul este o tehnică de tranzacționare foarte activă care implică luarea de poziții rapide pe piață, cu scopul de a ieși din aceste poziții în doar câteva secunde sau minute. Traderii care folosesc această strategie finalizează adesea sute de tranzacții într-o singură zi, în speranța de a obține un profit substanțial. Atunci când folosesc tacticile de scalping, traderii acordă atenție fluctuațiilor de preț și indicatorilor tehnici, fără a ține cont de analiza fundamentală.

Din cauza rapidității tranzacțiilor lor, scalperii nu acordă prea multă atenție tendințelor pe termen scurt de pe piețele financiare, deoarece acestea nu ar avea suficient timp să devină realitate înainte de încheierea tranzacției. În plus, numărul mare de tranzacții efectuate crește șansele de a suferi pierderi, chiar dacă miza sau poziția este minimă.

Avantaje

  • Potențialul de a obține profituri rapide fără a fi nevoie de o cercetare aprofundată a pieței este ridicat, deoarece fluctuațiile mici ale pieței sunt obișnuite și ușor de valorificat.

Dezavantaje

  • Consumatoare de timp, deoarece prețul unui activ trebuie ales cu mare precizie pentru a evita atingerea unui stop loss, deoarece chiar și mici modificări ale prețului pot duce la o schimbare dramatică a rezultatelor.

Day Trading

Tranzacționarea de zi este o strategie populară pentru cei care doresc să obțină profituri pe termen scurt de pe piețele financiare. Tehnica implică cumpărarea și vânzarea mai multor instrumente pe parcursul zilei, cu scopul de a închide pozițiile înainte de închiderea pieței. Acest lucru le permite traderilor să evite plata comisioanelor de tranzacționare peste noapte, deoarece nu păstrează pozițiile peste noapte.

Comercianții de zi se străduiesc să găsească un echilibru între scalping, o strategie foarte agresivă pe termen scurt, și swing trading, o abordare mai relaxată pe termen lung. Prin studierea graficelor orare pentru a determina care piețe sunt în creștere sau în scădere, aceștia pot decide dacă să cumpere sau să vândă. În cazul în care piața se mișcă într-o direcție nefavorabilă, ei pot ieși rapid din poziție pentru a minimiza pierderile.

Avantaje

  • Procesare rapidă – tranzacții finalizate în 24 de ore
  • Risc scăzut – expunere limitată pe piață

Dezavantaje

  • Stăpânirea atât a analizei tehnice, cât și a celei fundamentale poate fi obositoare atât din punct de vedere mental, cât și fizic.

Swing trading

Swing trading implică observarea maximelor și minimelor prețului unui activ pe o perioadă de câteva zile sau săptămâni pentru a determina dacă există potențial pentru o mișcare profitabilă. Pozițiile sunt păstrate pe o perioadă de timp pe termen scurt sau mediu, iar comercianții caută să profite de orice fluctuație ascendentă sau descendentă a prețului.

Comercianții Swing folosesc o strategie de anticipare a mișcărilor potențiale de preț, intrând și ieșind din poziții pe baza previziunilor lor. Aceștia încearcă să prezică unde va merge prețul unui activ și să urmărească tendința până când modelul nu mai pare să se mențină. Această abordare este folosită în mod obișnuit la tranzacționarea acțiunilor.

Avantaje

  • Dacă se face corect și în mediul potrivit, acest lucru poate fi foarte profitabil și necesită mai puțin timp decât scalpingul și tranzacționarea de zi.

Dezavantaje

  • Această strategie de tranzacționare implică combinarea abilităților de analiză tehnică expertă cu analiza fundamentală. Cu toate acestea, poate fi riscantă, deoarece piața poate face mișcări mari de preț în ambele direcții, expunând traderul la schimbări de piață peste noapte.

Tanzacționarea pe termen lung

tranzactionare criptomonede

Tranzacționarea pe termen lung implică menținerea unei poziții pentru o perioadă de timp extinsă, fără o limită superioară a duratei tranzacției. În mod obișnuit, tranzacțiile trebuie să fie deținute timp de cel puțin un an pentru a fi considerate pe termen lung în scopuri fiscale. Durata exactă a perioadei de deținere poate varia în funcție de tipul de activ, unele tranzacții putând dura de la un an sau mai mult.

HODL

Cu strategia HODL, investitorii pot obține profituri din criptomonede prin vânzarea activelor lor atunci când valoarea criptomonedei crește. Acest lucru le permite să capitalizeze orice câștiguri pe care le-au obținut și să reinvestească profiturile în alte criptomonede sau în alte investiții.

HODLing le permite investitorilor să culeagă roadele creșterii pe termen lung atunci când investesc pentru o perioadă prelungită. Evitând fluctuațiile pe termen scurt ale pieței, HODLing îi ajută pe investitori să își reducă riscul de a cumpăra mult și de a vinde puțin, maximizând astfel potențialul de profit.

Avantaje

  • Prin hodling, investitorii pot evita necesitatea de a monitoriza în permanență mișcările de preț ale criptomonedelor și își pot reduce expunerea la tentații emoționale, cum ar fi frica de a pierde ceva (FOMO), incertitudinea și îndoiala (FUD). În plus, hodling-ul poate ajuta investitorii să își amâne obligațiile fiscale și să păstreze mai mulți bani investiți, crescând potențial posibilitatea de a-și crește capitalul dacă valoarea criptomonedei crește.
  • Păstrarea unei investiții pentru o perioadă lungă de timp poate duce la câștiguri extraordinare. De exemplu, dacă ai achiziționat Bitcoin la aproximativ 5500 de dolari în primăvara anului 2020 și l-ai vândut la aproximativ 65000 de dolari în toamna anului 2021, randamentul ar fi fost de aproape 1100%.

Dezavantaje

  • În ciuda faptului că unele criptomonede, precum Bitcoin și Ethereum, sunt active consacrate, valoarea lor pe termen lung nu poate fi garantată. Reglementarea criptomonedelor și potențiala adoptare în masă sunt nesigure pentru a fi siguri de soliditatea lor ca investiții.

Concluzie

A avea un plan eficient este esențial pentru a atinge obiectivele stabilite. O strategie de investiții solidă ar trebui să ia în considerare obiectivele, toleranța la risc, intervalul de timp, considerațiile fiscale și un plan de intrare și ieșire. Pentru a asigura succesul, investitorii ar trebui să dispună de o strategie de tranzacționare cercetată în profunzime, care are un istoric dovedit de rezultate de succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *