Numarul de bancomate crypto din lume este in continua crestere

14 ianuarie 2019 bancomat

Articol scris de Cristina Dinica

bancomate crypto

Numarul de bancomate crypto instalate in intreaga lume a depasit recent pragul de 4.000, potrivit Coin ATM Radar. Acest site arata locatiile ATM-urilor, dar si ale altor agentii sau institutii de plata care au legatura cu piata crypto. Potrivit datelor oficiale, in aceasta perioada se instaleaza 4,9 bancomate noi zilnic. Rata actuala de crestere arata ca interesul publicului larg este si el in crestere. Totusi, momentan nu se poate spune ca exista o corelatie intre cresterea numarului de ATM-uri si trendul pietei. Asfel, desi piata este una bearish, numarul de ATM-uri este in crestere, ceea ce poate demonstra dorinta de adoptarea a cryptomonedelor.

Dintr-un total de 4.178 bancomate crypto existente la nivel mondial, aproximativ 72% sunt situate in America de Nord (56% in Statele Unite si 15% in Canada), 23% sunt in Europa si 2,6% in Asia. Potrivit datelor, numarul terminalelor din Statele Unite a crescut de la 1.216 pe 1 ianuarie 2018 la 2.508 de astazi – aproape 1.300 de bancomate noi in putin peste un an. Cele mai multe astfel de terminale din Europa sunt situate in Austria (6,4%), urmata indeaproape de Marea Britanie (4,8%). Bitcoin, prima moneda descentralizata, se poate tranzactiona la 99,9% dintre terminalele existente, in timp ce aproape 65% din ATM-uri suporta unul sau mai multe altcoin-uri, in principal Litecoin, Ethereum si Bitcoin Cash.

Cresterea semnificativa a numarului de ATM-uri crypto este un trend in plina dezvoltare pe tot mapamondul, iar in Romania suntem onorati sa anuntam ca suntem lideri, avand cea mai extinsa retea de terminale. Bitcoin Romania este lider pe piata exchange-urilor crypto la nivel national, fiind totodata compania care a adus primul ATM Bitcoin din Europa Continentala.

ATM-urile Bitcoin Romania reprezinta unul dintre cele mai simple si rapide moduri de a cumpara si a vinde cryptomonede. Utilizarea ATM-ului este usoara, intuitiva, clientii putand tranzactiona Bitcoin, dar si Ethereum si Litecoin. Oferim traderilor din Romania posibilitatea de a tranzactiona BTC, ETH si LTC in conditii de maxima siguranta si la cel mai avantajos curs, utilizand unul dintre cele 15 ATMuri aflate in marile orase ale tarii.

 

Sursa: https://coinatmradar.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *