Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii 7-13 Ianuarie

14 ianuarie 2019 analiza tehnica, bitcoin

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

Bine v-am regăsit în acest nou început de săptămână. După cum ne-am obișnuit, ziua de luni vine cu un update pentru paritatea BTC/USD. Fără alte introduceri, analiza acesteia după cum urmează:

* Bitcoin *

* În comentariul realizat săptămâna trecută, prezentam următoarele situații (atunci când prețul BTC era peste $4100): în cazul în care respingerea de la $4200 n-a fost doar temporară, prețul ar putea continua creșterea, însă are nevoie de o închidere peste acest nivel cheie; participanții la piață n-au avut parte de situația aceasta, motiv pentru care s-a validat opțiunea bearish – a doua testare a nivelului marcat cu linie neagră punctată a condus la o mișcare impulsivă spre sud, afișând o închidere sub $3900. În urma unei scurte consolidări descendente, vânzătorii au continuat să impună presiune asupra prețului.

* Observăm că de la ultimul grafic, BTC a mai avut o tentativă de a depăși $4200 însă n-a avut succes. Consolidearea aflată imediat sub linia roșie s-a dovedit a fi o distribuție înainte de continuarea trendului predominant. Totuși, o respingere au avut și cumpărătorii: linia neagră punctată a oferit suport pentru o perioadă scurtă de timp, în care moneda a avut parte de un pullback de 3.3%. După completarea acestuia a urmat adevărata scădere: de joi dimineață, de când aceasta a început, și până la momentul redactării acestui articol, BTC a suferit un declin de 12.86% – cel mai mare din ultimele 17 zile.

* Dacă varianta bearish inclusă în ultimul comentariu implica o testare a nivelului de pivot, în cazul în care BTC închide sub pragul de la $4000, iată că acest lucru nu numai că s-a întâmplat, dar i-a și găsit pe cumpărători într-o situație nefavorabilă: transformarea acestuia într-un nivel de rezistență, în urma depășirii lui, nu indică nimic bun. Bitcoin a consolidat timp de 2 zile și 16 ore înainte de efectuarea ultimei mișcări care a fost tot înspre sud. PA-ul (price action-ul) afișat de BTC în ultima săptămână este unul bearish, luând în considerare și distribuția de sub $4200. Există o posibilitate ca și consolidarea afișată imediat sub nivelul de pivot să fie tot o distribuție. În cazul în care prezumția aceasta se validează, BTC ar putea să continue scăderea până la $3368, nivelul de jos etichetat cu „S/R flip”.

* Țin totuși să vă anunț că între prețul curent și „S/R flip” mai există un nivel de interes: $3546 – linia orizontală marcată cu un ochi. Validarea acesteia necesită un SFP (Swing Failure Point) – adică o „înțepare scurtă” a ultimului nivel de minim (exact acolo de unde începe linia neagră subțire), urmată de o închidere peste, preferabil cu un wick lung (în partea de jos a lumânării).

Spor& trade safe. Nu riscați în trading sume de bani pe care nu le puteți pierde.
– Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al Bitcoin Romania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *