Malaezia demareaza procesul de reglementare crypto

15 ianuarie 2019 reglementare

Articol scris de Mirona Noru

Malaezia demareaza procesul de reglementare crypto, dupa ce Ministrul de Finante a anuntat ca a intrat in vigoare ordinul de a reglementa criptomonedele si ofertele initiale de monede (ICO) ca titluri de valoare. Furnizorii de servicii cripto si exchange-uri vor fi astfel obligati sa obtina o autorizatie de functionare de la Comisia de Valori Mobiliare, care va colabora cu banca centrala, pentru a asigura conformitatea.

Ministrul de finante al Malaeziei, Lim Guan Eng, a declarat in decursul zilei de ieri ca tara sa „va reglementa ofertele initiale de monede (ICO) si comertul cu criptomonede„, conform Reuters, adaugand:

Un ordin de recunoastere a monedelor digitale si a jetoanelor digitale ca titluri de valoare va intra in vigoare pe 15 ianuarie, in conformitate cu regulamentul Comisiei.

Ordinul este cunoscut sub numele de Ordinul 2019, privind pietele de capital si servicii „Criptomonede, ICO si activitatile conexe” si trebuie sa respecte legile privind valorile si sa fie aprobate de comisie, a explicat ministrul.

Dupa declaratia lui Lim, Comisia de Valori Mobiliare din Malaezia a confirmat ca demareaza procese de reglementare si ca „va pune in aplicare orientari pentru a reglementa oferta si tranzactionarea activelor digitale„. Autoritatea de reglementare a observat ca „oferirea de active digitale, precum si de activitati asociate acesteia vor necesita autorizarea in prima faza si respectarea legilor si regulamentelor privind valorile digitale „, elaborand:

Orientarile vor stabili, printre altele, criterii pentru determinarea validitatii din punct de vedere legal a emitentilor si operatorilor de schimb, a standardelor de publicare si a celor mai bune practici in ceea ce priveste pretul de tranzactionare, a regulilor de tranzactionare si protectia activelor clientilor. Cei care se ocupa de activele digitale vor trebui sa puna in aplicare normele privind combaterea spalarii banilor si combaterii finantarii terorismului (CSB / CFT), masurile privind securitatea cibernetica si continuitatea activitatii.

Mai mult, comisia a declarat ca „va incheia acorduri de coordonare” cu banca centrala Negara Malaezia, pentru a „asigura respectarea legilor si reglementarilor in sarcina celor doua autoritati de reglementare.” In plus, autoritatea de reglementare se asteapta ca lansarea cadrului de reglementare relevant sa aiba loc pana la sfarsitul trimestrului 1, 2019, aratand astfel ca statul asiatic demareaza actiuni puternice in acest sens.

Ministerul Finantelor „considera ca activele digitale, precum si tehnologiile bazate pe blocuri, au potentialul de a aduce inovatia atat in industriile vechi, cat si in cele noi,” a mai spus Lim, elaborand:

In special, consideram ca activele digitale au un rol important de jucat si reprezinta o alternativa de strangere de fonduri pentru antreprenori si intreprinderi noi si o clasa de active alternative pentru investitori.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *