Comisia pentru Bursa si Valori Mobiliare din SUA: examinarea crypto este prioritara

15 ianuarie 2019 cryptomoneda, reglementare

Articol scris de Cristina Dinica

Comisia pentru Bursa si Valori Mobiliare (Securities and Exchange Commission – SEC) a Statelor Unite considera ca piata cryptomonedelor este unul dintre cele mai importante aspecte asupra carora isi va concentra atentia pe parcursul lui 2019. Biroul de Inspectii si Examinari de Conformitate (Office of Compliance Inspections and Examinations – OCIE) din cadru Comisiei a enumerat piata crypto ca fiind unul dintre cele sase puncte de interes ale activitatilor sale de monitorizare a conformitatii pentru anul in curs.

Potrivit unui raport intitulat Prioritatile de examinare 2019, autoritatile spun ca planuiesc sa isi concentreze eforturile asupra tuturor aspectelor care tin de piata crypto. “Avand in vedere cresterea semnificativa si riscurile prezentate pe aceasta piata, OCIE va continua sa monitorizeze oferta si vanzarea, tranzactionarea si gestionarea activelor digitale si, in cazul in care produsele sunt titluri de valoare, sa examineze respectarea reglementarilor. In mod special, prin intermediul unor anchete la nivel inalt, OCIE va lua masuri pentru a identifica participantii de pe piata care ofera, vand, comercializeaza si gestioneaza aceste produse sau care examineaza sau cauta in mod activ sa ofere aceste produse si apoi sa evalueze amploarea activitatilor lor”.

In acest scop, Comisia pentru Bursa si Valori Mobiliare intentioneaza sa examineze activitatile firmelor care activeaza pe piata activelor digitale. Aceasta examinare va include vanzarea, tranzactionarea, precum si gestionarea activelor crypto. De asemenea, Biroul de Inspectii si Examinari de Conformitate intentioneaza sa acorde o atentie deosebita cryptomonedelor considerate securities.

Comentand abordarea pentru anul 2019, Pete Driscoll, directorul OCIE, a declarat ca “OCIE este ferm in angajamentul sau de a proteja investitorii, de a asigura integritatea pietei si de a sprijini formarea responsabila a capitalului prin strategii care imbunatatesc respectarea, prevenirea fraudei, monitorizarea riscurilor si politica de informare”. Identificarea pietei cryptomonedelor ca pe o prioritate nu reprezinta o miscare noua din partea OCIE. Reglementarea crypto a facut parte si din agenda institutului pe 2018, astfel incat mandatul pentru 2019 pare sa fie o prelungire a obiectivului pentru anul trecut.

 

Sursa: https://hacked.com/as-race-for-bitcoin-etf-heats-up-sec-identifies-cryptocurrency-as-a-top-priority-in-2019/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *