Numarul americanilor care detin BTC si altcoins s-a dublat in 2019

25 octombrie 2019 bitcoin, cryptomoneda

Articol scris de Alexandra Popescu

Numarul americanilor care detin cryptomonede s-a marit in 2019, de la 7,95% in 2018 la 14,4%, conform unui sondaj realizat de Finder, o companie de servicii financiare cu sediul in Australia. Esantionul folosit in realizarea studiului este de 2.068 persoane. Conform sondajului, echivalentul in fiat a sumei medii detinute de un american este de 5.447 de dolari.

Mai mult de jumatate din posesorii de cryptomonede au un portofoliu diversificat, 55,4% din numarul americanilor posesori de BTC au declarat ca detin si o alta moneda digitala. Asemanator rezultatelor altor studii anterioare, persoanele de sex masculin nu numai ca cantitate mai mare de cryptomonede, dar si o diversitate mai mare in portofoliu, in comparatie cu femeile, care nu sunt la fel de interesate de acest domeniu.

Motivul pentru care majoritarea americanilor detin o forma de cryptomoneda e faptul ca o considera o metoda de investitie. Ca atare, in cadrul aceluiasi studiu, 61% dintre respondenti au afirmat ca poseda cryptomoneda in acest sens, in timp ce doar 29,3% au declarat ca il folosesc in scop de tranzactie si 25,6 % ca principalul motiv este stocarea fondurilor disponibile in afara institutiilor financiare traditionale.

In ceea ce priveste motivul pentru care o parte dintre americani aleg sa nu investeasca in piata crypto, 47,9% dintre respondentii care au participat la studiu sustin ca monedele digitale sunt „dificil de inteles”. Aceasta categorie este urmata de un procent de 45 de americani care pur si simplu nu sunt interesati de lumea crypto si 23% care vad aceasta tehnologie mult prea riscanta.

La inceputul acestui an, pe 30 aprilie, firma Blockchain Capital a publicat un sondaj care sustinea ca 11% din populatia americana detine Bitcoin, iar la sfarsitul lunii septembrie, un alt sondaj, realizat de ING Bank, arata ca 32% dintre europeni considera cryptomonedele viitorul platilor online. Anul 2019 a fost unul de o valatilitate crescuta pentru cryptomonede, dar asta nu i-a oprit pe americani sa creada si sa investeasca in ele, aducand o crestere de 81% in comparatie cu anul trecut.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/number-of-americans-owning-crypto-doubled-in-2019-finder

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *