Presedintele Chinei solicita adoptarea rapida a tehnologiei blockchain

28 octombrie 2019 blockchain

Articol scris de Alexandra Popescu

Presedintele Chinei, Xi Jinping, a solicitat tarii sa accelereze adoptarea tehnologiilor blockchain ca nucleu pentru inovatie. Din perspectiva sa, aceasta adoptare reprezinta promovarea inovatiei, ca un pas esential in transformarea industriilor.

In cadrul unei discutii in interiorul comitetului Politburo (Biroul Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice), presedintele Chinei a spus ca „trebuie sa luam blockchain-ul ca o descoperire importanta pentru inovarea independenta a tehnologiilor de baza, sa clasificam principalele directii, sa crestem investitiile, sa ne concentram pe o serie de tehnologii cheie si sa acceleram dezvoltarea blockchain si inovatia industriala”. Presiunea presedintelui legata de accelerarea adoptarii tehnologiei registrului distribuit vine dupa o lunga perioada in care China s-a aratat sceptica in privinta cryptomonedelor.

Peste 500 de proiecte blockchain pentru intreprinderi au fost inregistrate de guvernul chinez din martie pana in prezent. Inregistrarile arata ca unele dintre cele mai mari banci din China si companii lucreaza deja cu aceasta tehnologie, in timp ce mai multe birouri guvernamentale, inclusiv instantele juridice si institutiile fiscale, testeaza sistemul. Administratia Cyberspace a solicitat fiecarei entitati care dezvolta tehnologia blockchain sa isi inregistreze proiectele pentru supraveghere ulterioara, incepand cu ianuarie 2020.

Congresul national al Chinei sustine ca noua lege, adoptata pe 26 octombrie, va sprijini cercetarea si dezvoltarea referitoare la tehnologiile comerciale, intentionand sa dezvolte un cadru de reglementare cuprinzator si standardizat pentru pietele sale. De asemenea, moneda digitala este dezvoltata pentru „accelerarea utilizarii Yuan-ului la nivel international si pentru a contracara provocarile cryptomonedelor precum Bitcoin”.

Conform unui raport oferit de Brooking Institute despre „noul oras” al Chinei, aflat la 60 de mile de Beijing, s-au desfasurat deja trei proiecte care au la baza tehnologia blockchain si care aduce statului sume de 380 de miliarde de dolari. Unul dintre ele, si cel mai nou, le permite fermierilor sa-si vanda terenurile prin acest sistem pentru a mentine tranzactiile transparente si organizate.

Tehnologia Blockchain se asigura ca tranzactiile sunt executate intr-o maniera transparenta, stocand in siguranta date si valori. Din perspectiva propunerii „sunt necesare orientari si reglementari clare pentru evaluarea tehnologiilor comerciale de cryptografiere utilizate in domeniile majore legate de interesul national, cum este domeniul comercial”.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/breaking-chinas-xi-jinping-urges-accelerated-blockchain-technology-adoption

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *