Patrick McHenry, congresman american: un “da” hotarat pentru BTC

24 octombrie 2019 bitcoin, reglementare

Articol scris de Cristina Dinica

Congresmanul american Patrick McHenry, reprezentantul celui de-al zecelea district din Carolina de Nord, spune ca vrea ca reactia implicita a autoritatilor de reglementare la inovatia crypto sa fie una afirmativa si hotarata. Politicianul cunoscut ca Mr. Fintech a facut recent declaratii despre dezvoltarea pietei cryptomonedelor, subliniind faptul ca valoarea si avantajele Bitcoin au devenit rapid evidente.

El a mentionat ca cele mai importante modalitati de utilizare BTC raman in afara industriei financiare, spunand ca nimeni nu poate prezice incotro se va indrepta cryptomoneda in urmatorii 20 de ani. McHenry considera ca momentan autoritatile de reglementare s-ar lupta sa tina pasul cu multitudinea de inovatii si idei noi: “Concluzia mea a fost ca orice actiune a guvernului – chiar pana in ultimii 2, 3 ani – ar fi negativa, ar deteriora inovatia si ar restrictiona dezvoltarea cryptomonedelor si valoarea lor enorma, acum si in viitor„.

Potrivit congresmanului, este de preferat ca autoritatile de reglementare sa abordeze piata crypto intr-un ritm mai lent, fata de alternativa in care iau decizii pripite. Capitol Hill ar trebui sa se informeze treptat referitor la piata crypto, “mai degraba decat sa se grabeasca sa ucida – sau sa incerce sa ucida – o idee”. Congresmanul american sustine ca etapa in care a intrat piata crypto necesita o reglementare mai inteligenta si o certitudine sporita din partea Comisiei de tranzactionare a marfurilor futures (CFTC) si a Securities and Exchange Commission (SEC), precum si o clarificare din partea Trezoreriei SUA si IRS (Fiscul American) in ceea ce priveste autoritatea fiscala.

Patrick McHenry el a sustinut ca, pentru agentii precum SEC si CFTC, proiectul de lege referitor la reglementarea crypto reprezinta un pas necesar pentru inovatie. Mr. Fintech, asa cum este cunoscut pe Capitol Hill, este cunoscut ca fiind un sustinator al cryptomonedelor. Acesta declara in cursul acestui an ca “lumea pe care si-a imaginat-o Satoshi Nakamoto, autorul white paper-ului Bitcoin, si pe care alte persoane o construiesc, este o forta de neoprit”.

Sursa: https://www.criptomonedaseico.com/en/news-en/bitcoin-has-enormous-long-term-value-us-congressman-newsbtc/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV