Nigel Green: BTC isi consolideaza statutul de aur digital

12 august 2019 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

CEO-ul gigantului financiar DeVere Group spune ca recentele miscari ale pretului Bitcoin arata ca principala cryptomoneda incepe sa-si consolideze statutul de aur digital. Nigel Green spune ca crede ca BTC isi va continua cresterea din 2019 si va atinge 15.000 de dolari. Grupul DeVere gestioneaza fonduri de peste 10 miliarde de dolari, cu peste 80.000 de clienti localizati in peste 100 de tari.

Cea mai mare cryptomoneda din lume, Bitcoin, a sarit cu 10%, pe masura ce actiunile globale au fost atenuate de devalorizarea yuanului Chinei, in timp ce razboiul comercial cu SUA se intensifica. Aceasta nu este o coincidenta, ci dezvaluie ca exista un consens in crestere cu privire la faptul ca Bitcoin presupune un atu de siguranta in perioadele de incertitudine a pietei”, a declarat fondatorul si CEO-ul DeVere. El a adaugat ca Bitcoin isi consolideaza in prezent reputatia de aur digital. Green este cunoscut pentru declaratiile sale potrivit carora aurul este un activ sigur, de refugiu, insa Bitcoin ar putea detrona aurul in viitor, tinand cont de tendinta de digitalizare.

In prezent, Bitcoin isi formeaza reputatia de forma de aur digital. Pana acum, aurul a fost cunoscut drept activ de refugiu, dar Bitcoin – care impartaseste caracteristicile sale cheie de a stoca valoare si de disponibilitate limitata – ar putea detrona aurul in viitor, pe masura ce lumea devine din ce in ce mai digitalizata”, a spus Nigel Green. Potrivit acestuia, “cryptomonedele sunt acum considerate aproape la nivel universal ca fiind viitorul banilor, dar ceea ce a devenit clar in aceasta saptamana este faptul ca in prezent sunt considerate din ce in ce mai mult un activ de refugiu”, a declarat acesta.

Nigel Green nu este primul specialist care considera ca Bitcoin este aur digital. Steve Wozniak, co-fondatorul gigantului Apple, a declarat in cursul anului trecut ca “Bitcoin este aur digital pur”. Acesta a comparat tehnologia cu un fenomen natural. “Bitcoin este definit matematic, exista o anumita cantitate de Bitcoin, exista o modalitate de distribuire. Este pur […] creste si creste, supravietuieste. Pentru mine asta inseamna ca este natural si natura este mai importanta decat toate conventiile noastre umane”.

Sursa: https://www.marketsmedia.com/quick-take-bitcoin-can-hit-15000-soon/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *