Youri Bebic, MoneyGram: Cryptomonedele sunt viitorul tranzactiilor transfrontaliere

11 iunie 2019 cryptomoneda, ripple, transfer bani

Articol scris de Cristina Dinica

Directorul pentru Inovatie al MoneyGram, Youri Bebic, considera ca modul in care oamenii vor transfera bani peste hotare se va schimba semnificativ datorita cryptomonedelor. Potrivit acestuia, cel mai probabil cryptarea reprezinta viitorul tranzactiilor transfrontaliere. In 2018 MoneyGram a anuntat inceperea unui parteneriat cu Ripple cu scopul de a testa abilitatea activului digital de a reduce costurile si de a creste viteza platilor. In cadrul unui interviu acordat Institutului de Automatizare a Proceselor Robotice si AI, Bebic a declarat ca rezultatele testului au dezvaluit potentialul vast al cryptomonedelor in sistemul financiar.

In ceea ce priveste sistemul financiar traditional si remitentele internationale, Bebic recunoaste ca valoarea nu se misca cu adevarat peste granite atunci cand cineva trimite bani peste hotare. Modelul actual impune companiilor de transfer de bani sa utilizeze conturile existente pe tot globul pentru a furniza lichiditati pentru aceste plati. Mai precis, companiile prefinanteaza conturi bancare in tari din intreaga lume pentru a putea sa forteze industria mondiala de remitente. Procesul face platile costisitoare si lente, ceea ce cauzeaza probleme atat pentru companii, cat si pentru clientii lor.

Marele secret cu transferurile de bani este ca banii nu se misca. Banii sunt deja acolo. Noi prefinantam destul de mult in conturile bancare din intreaga lume si apoi facem transferul de valoare. Dar daca as trimite bani de aici in Mexic si ar trebui literalmente sa mut fizic banii la acel moment, ar dura mult timp”, a declarat directorul raspunzator pentru inovatie in cadrul MoneyGram.

XRP si cryptomonedele in general ar putea schimba acest sistem, considera acesta, facand posibila trimiterea de valori peste granite intr-o clipa, fara a fi nevoie de utilizarea de conturi bancare prefinantate. Cu toate acestea, lichiditatea activelor digitale este un aspect ce trebuie luat in considerare: “Daca exista lichiditate, ne-ar putea permite sa eliminam prefinantarea de fiat, ceea ce numim moneda intr-o anumita tara, si apoi sa folosim exchangeurile pentru a vinde cryptomonede in moneda locala si pentru a o depozita in contul bancar sau pentru a o oferi numerar utilizatorului nostru. Si cred ca este foarte probabil ca acesta sa fie modul in care banii se vor misca in viitor”.

Sursa: https://medium.com/@omgfin/moneygram-to-use-xrp-for-faster-international-payments-9c22c447ef75

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *