Moneda Shiba Inu: Ce este, cum a apărut si cum funcționează?

1 septembrie 2022 Uncategorized

Articol scris de BTC RO

shiba inu

Într-o eră a tehnologiei și a vitezei, într-o lume în care vorbim despre realitatea augmentată sau realitatea virtuală, criptomonedele sunt doar o completare naturală în spațiul tehnologic. Încă de la apariția primei monede digitale, Bitcoin, în 2008, și prima tranzacție realizată vreodată, în 2009, criptomonedele și tehnologia din spate au devenit o fascinație pentru majoritatea oamenilor, iar în prezent, acestea sunt integrate în mod natural în viețile noastre. Acum, cu ajutorul dezvoltării modalităților de cumpărare a monedelor virtuale, dezvoltarea tool-urilor necesare preluării informațiilor, știrile din domeniul crypto ajung tot mai ușor la tot mai multe tipuri demografice.

Desigur, această dezvoltare aduce cu sine și personaje care nu au ca scop dezvoltarea proiectului, sau distribuirea corectă a informațiilor, ci vin sub formă de „scam” foarte bine ascunși sub masca intențiilor bune. Fie că vorbim despre platforme de tranzacționare sau oameni care promit îmbogățirea peste noapte, acest articol are ca scop de a prezenta o serie de criptomonede de investit pe termen lung și toate informațiile de care aveți nevoie înainte de a investi într-o monedă digitală.

Una dintre monedele viitorului, poate fi criptomoneda Shiba Inu. Denumirea Shiba Inu vine de la o rasă de câini de vânătoare din Japonia. Este o modă în rândul proiectelor noi de a folosi nume de animale pentru a atrage simpatia investitorilor. Shiba Inu este o monedă de tip meme descentralizată care a obținut admirație din partea comunității într-un timp foarte scurt. Asemenea Dogecoin-ului, printr-o monedă făcută în glumă, Shiba Inu se declară ca fiind „ucigașul” predecesorului său, având nickname-ul „DOGE killer”.

Asemenea altor proiecte, aceasta vine să corecteze carențele din piața crypto create de alte criptomonede. Shiba Inu se consideră moneda oamenilor, oferindu-le oamenilor obișnuiți controlul, în special în piața crypto, unde protocoalele descentralizate oferă avantaje în comparație cu cele centralizate.

Dar ce este Shiba Inu? Dacă este pentru prima dată când citești despre această criptomonedă, stai aproape pentru că ne propunem să-ți dezvăluim toate detaliile necesare. Dacă totuși faci parte din categoria celor care au tot auzit despre SHIB, te invităm să citești în continuare articolul nostru si să vezi de ce este un activ atât de popular în ultima perioadă sau ce îl face atât de special. Dacă știi deja totul, poți intra pe plaforma PRO, tranzacționând Shiba Inu simplu, sigur și rapid, la cel mai mic schimb FIAT – CRYPTO.

Ce este Shiba Inu?

shiba inu

Photo by Farhat on Unsplash

Moneda Shiba Inu face parte din categoria meme-coins, monede create sub formă de glumă, fiind creată pe spatele predecesorului său Dogecoin, care a obținut mult succes. Chiar dacă este doar un meme coin, SHIB ar putea trece testul timpului dacă are suficientă susținere din parte cumpărătorilor.

Shiba Inu este asemenea ICO-urilor, adică este format pe rețeaua Ethereum, fiind un token ERC20, ceea ce înseamnă că nu are propriul blockchain, cum are Dogecoin. Fondatorul sau fondatorii Shiba Inu au dorit să rămână anonimi și sunt cunoscuți cu numele de Ryoshi. Ryoshi este un programator sau un grup de programatori, care au creat această monedă după numele unei rase de câine japoneze.

SHIB este o monedă ieftină, un singur token costă doar fracțiuni de cenți. De exemplu, la momentul scrierii acestui articol 1 SHIB valorează 0.00001201 USD, adică cu doar 100 de dolari puteți să achiziționați aproape 3 milioane de monede. Acest avantaj o face atractivă pentru oamenii care cred că monedele Bitcoin și Ethereum sunt scumpe. Cu toate că valoarea sa este extrem de mică, aceasta suferă volatilități, în special în peisajul actual în care toată piața bear market se resimte în rândul tuturor monedelor digitale.

Cum funcționează Shiba Inu?

Acum că am aflat ce este SHIB, haide să vedem împreună cum funcționează Shiba Inu și de ce este un active atât de îndrăgit în ultima perioadă.

După cum am menționat anterior, moneda este creată pe rețeaua Ethereum. Deoarece rulează pe această rețea, Shiba Inu are posibilitatea de a crea legături pentru smart contracts, pentru produsele financiare descentralizate. Supranumit Doge killer, tokenul plănuiește să intre în spațiul DeFi. Artiștii din spațiul DeFi au posibilitatea de a folosi rețeaua Ethereum pentru licitarea jetoanelor nefungibile cu smart contracts, creând o piață NFT, pentru a elimina necesitatea terților.

Odată cu lansarea Shiba Swap, utilizatorii pot mina monedele pentru BONES. Acestea aduc putere DeFi-urilor și le duc la nivelul următor. În prezent, BONE a atins o nouă bornă și a depășit pragul de 50,000 de investitori. Pe ecosistemul ShibaSwap poți mina BONE cu SHIP sau Uniswap, cei care mizează SHIB câștigă o dobândă.

Al treilea activ pilot de pe ShibaSwap este LEASH, care oferă un total de 100.000 de monede. Un alt plan este de a lansa un proiect NFT, numit ShibaSwag, actualizând lumea reală dincolo de peisajul digital.

Fondatorii Shiba Inu

Shiba Inu a fost creat în august 2020 de o persoană rămasă anonimă, numită Ryoshi. Nu se cunosc prea multe detalii despre persoana din spatele proiectului Shiba Inu, cu excepția unei postări pe Medium, în care Ryoshi a scris „Sunt nimeni. Nu sunt important. Eforturile de demascare a „identității” mele, chiar dacă ar avea succes ar fi dezamăgitoare. Sunt doar un tip fără nici o importanță ce butonează la o tastatură, și care poate fi înlocuit. Sunt Ryoshi.”

Cu toate că este o monedă nouă, SHIB a atras o susținere puternică încă de la început. Website-ul are o comunitate în creștere de peste 500,000 de oameni, peste 70,000 de urmăritori de Twitter și peste 3,000 pe Medium.

Ce face Shiba Inu sa fie unica?

Utilitatea monedei Shiba Inu este și unicitatea sa, fiind un proiect rulat de comunitatea Shiba Inu, care își doreau un sistem descentralizat, capabil să elimine controlul autorităților centralizate. Conform White Paper-ului său, SHIB susține descentralizarea colectivă, care poate construi ceva mult mai bun în comparație cu o echipă centralizată.

Proiectul a început ca un experiment al formării unei comunități descentralizate, pornind de la 0. Nu are finanțare, nu are o echipă centralizată sau un leadership direct, Shiba Inu testează dacă descentralizarea funcționează atunci când este implicată doar comunitatea acesteia. Prin acest experiment, Shiba Inu a lansat o donație prin care colectează și distribuie din procentajul tranzacțiilor către Asociația de Salvare Shiba Inu.

De unde poți cumpăra Shiba Inu?

tranzactionare criptomonede

Bitcoin România oferă o platformă de tranzacționare sigură, rapidă și cu comisioane avantajoase, unde puteți cumpăra și vinde Shiba Inu. Puteți cumpăra Shiba Inu online prin platforma PRO sau prin depunerea de cash într-un ATM Bitcoin direct în platforma PRO pentru a face schimbul la cel mai mic comision, de doar 0,25%, la schimburile FIAT – CRYPTO.

Prin platforma PRO poți cumpăra SHIB prin depunerea de RON sau EURO prin transfer bancar din contul tău în depozitul din platformă. După ce fondurile sunt disponibile în cont, poți face schimbul simplu și rapid, având în portofel o cantitate însemnată de SHIB.

Desigur, platforma este una destinată traderilor, aceasta oferă anumite tool-uri precum pozițiile long și short care permit cumpărarea (dacă ai fondurile deja în cont) cantității dorite de crypto la momentul selectat, fără a fi nevoie de o verificare continuă a platformelor de trading și a cursului pieței pentru a vedea dacă ai atins suma dorită de cumpărare. Același proces se realizează și în cazul unei vânzări.

Prin intermediul ATM-urilor crypto poți face o depunere direct în contul predefinit din platforma PRO. Din fericire, găsiți ATM-uri crypto la tot pasul, Bitcoin România oferă o rețea de 76 de locații, fiind cea mai extinsă rețea de bancomate Bitcoin din țară.

Întrebări frecvente

Știm cât de importante sunt răspunsurile scurte la întrebări complicate, de aceea am elaborat o listă de întrebări frecvente moneda Shiba Inu, pentru a oferi răspunsurile dorite.

1. Câte monede Shiba Inu sunt în circulație în acest moment?

În momentul de față sunt aproximativ 550 de trilioane de monede SHIB pe piață, spre deosebire de Bitcoin, care are doar 18.9 milioane de monede în circulație.

2. Cum stochezi Shiba Inu?

Bitcoin România îți oferă posibilitatea de a stoca gratuit întreaga cantitate de SHIB pe care o cumperi. Fie că alegi să o cumperi prin platforma PRO, prin depunere la ATM sau doar faci transfer dintr-o altă platformă, poți păstra în siguranță monedele în PRO. Atunci când deții monede într-un portofel extern, șansele să îți uiți parola portofelului sau să pierzi dispozitivul sunt destul de mari, ceea ce duce la pierderea întregii cantități de crypto. Bitcoin România oferă customer support, care îți stă la dispoziție în cazul în care uiți parola, aceștia îți pot reseta una nouă pentru a avea siguranța fondurilor.

3. Cât valorează un SHIB?

După cum știi, piața crypto suferă volatilitate și toate aceste fluctuații sunt cauzate de dinamica pieței crypto din acel moment. Prețul SHIB este influențat și de atenția acordată pe rețelele de socializare. Atunci când o persoană cunoscută anunță că investește într-o anumită monedă, prețul acesteia crește considerabil, primind încredere.

În prezent prețul Shiba Inu este 0.00001206 USD, cu un volum de tranzacționare de 24 de ore de $260,365,629 USD. Shiba Inu a scăzut cu 0.99 în ultimele 24 de ore. Clasamentul actual CoinMarketCap este #14, cu o capitalizare a pieței de 6,622,216,483 USD. Are o sursă circulantă de 549,063,278,876,302 SHIB monede și sursa max nu este disponibilă (date preluate de pe coinmarketcap.com).

Indiferent de motivul pentru care vrei să cumperi SHIB, trebuie să investești bani doar în proiectele în care ai încredere, să nu pui banii într-un singur proiect pentru a te baza pe creșterea unei singure monede și cel mai important, care poate fi considerate regula de aur: să nu investești niciodată banii pe care nu ești dispus să-i pierzi.

Bitcoin România oferă cea mai extinsă rețea de ATM-uri Bitcoin și cea mai rapidă platformă, cu peste 8 ani de experiență, este alegerea perfectă dacă atât daca ești la început în domeniul crypto, cat și dacă ești deja un trader desăvârșit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *