Pozitiile Long si Short in Crypto: Ghid complet

23 iunie 2022 Uncategorized

Articol scris de BTC RO

bitcoin trading

Traderii folosesc adesea tot felul de expresii în industria criptomonedelor, care nu sunt înțelese de toată lumea, mai ales de cei nou veniți în acest domeniu. Chiar dacă long și short nu sunt niște termeni foarte complicați, ei constituie o baza fundamentală a tradingului, astfel că este indicat să-i cunoști foarte bine. Tocmai de aceea astăzi ți-am pregătit un ghid complet în care vei regăsi toate explicațiile, deosebirile dar și alte informații relevante despre pozițiile long și short în crypto.

Ce reprezintă pozițiile long și short în Crypto?

Pe platforma de tranzacționare, investitorii pot avea două tipuri de poziții: Long și Short. Acestea reflectă cele două posibile direcții ale prețului unui activ și sunt necesare pentru a genera un profit.

Într-o poziție long, traderul consideră că prețul va crește odată ce poziția este deschisă. Pe de altă parte, într-o poziție de short, traderul speculează că prețul va scădea din momentul în care poziția este deschisă.

Criptomonedele au o poziție asemănătoare cu cea a acțiunilor unei companii întrucât sunt tranzacționate în mod obișnuit și pot fi schimbate în monede fiduciare, precum dolarul american. Mai mult decât atât, există șansa ca valorile lor să cunoască o creștere în viitor.

În timp ce cumpărarea și vânzarea este tipică pentru schimburile spot, poți alege o poziție Long sau Short pe o criptomonedă fără să o cumperi sau să o vinzi. Acest lucru este posibil pe bursele de instrumente financiare derivate care oferă contracte futures, contracte pentru diferențe și alte produse derivate. Când tranzacționezi aceste derivate, obții expunere la criptomonede prin poziții Long și Short, dar fără să le deții.

Acestea fiind spuse, vei vedea mai multe poziții de long versus cele de short pe o piață care este creștere, deoarece mulți traderi vor beneficia de ascensiunea prețurilor. Când piața este în ascensiune, pozițiile short le depășesc în general pe cele long. Chiar și așa, aceasta este doar o observație și nu o regulă de urmat. Comercianții și investitorii profesioniști, de obicei, cumpără criptomonede atunci când prețul scade și vând după ce acesta crește, blocând investița pe o perioadă mai lungă de timp.

pozitiile long si short

Când ar trebui să deschizi o poziție Long?

Traderii ar trebui să deschidă o poziție Long atunci când speculează că prețul unei criptomonede va crește.

Spre exemplu, dacă tranzacționezi pe graficul zilnic și crezi că prețul va crește în următoarele zile, săptămâni sau luni, poți alege o poziție Long. Poți cumpăra criptomonedele atât prin platforma de tranzacționare pro.bitcoinromania.ro cat si cu ajutorul ATM-urilor Bitcoin, pe care le regăsești in peste 20 de orașe din România.

Evident, la baza decizie tale trebuie să stea o analiză de piață fundamentală. Astfel, este esențial să fii la curent cu toate noutățile din domeniu și să citești știri în mod regulat pentru a înțelege cu exactitate piața. Alternativ mai poți căuta modele de grafice și poți verifica dacă prețul a depășit la un moment dat o linie de rezistență importantă, ceea ce ar putea indica extinderea unui trend ascendent.

ghid crypto

Când ar trebui să deschizi o poziție Short?

Traderii ar trebui să deschidă o poziție Short atunci când se așteaptă ca prețul unei criptomonede să scadă. Ca și în cazul pozițiilor Long, la baza deciziei trebuie să stea o analiză foarte bine detaliată a pieței.

De regulă, traderii își deschid pozițiile atunci când piața a atins un nivel de supra-cumpărare – adică a crescut pentru o perioadă lungă și este posibil ca trendul ascendent să fi supra-saturat. De asemenea, o poziție Short are sens atunci când prețul nu poate sparge un nivel de rezistență și începe să se îndepărteze de acesta.

Întrucât piața criptomonedelor este încă într-o etapă emergentă, Bitcoin (BTC) și Altcoins pot afișa adesea fluctuații mari fără niciun element fundamental care să susțină mișcările, ceea ce face ca procesul de analiză să fie mai complicat. Cu toate acestea, ar trebui să fii întotdeauna conștient de toți factorii care influențează piața înainte de a merge pe poziții Long sau Short.

Ce este margin trading și cum amplifică pozițiile de long și short?

Margin tradingul are puterea de a amplifica rezultatul potențial al pozițiilor long și short grație levierului, adică a fondurilor împrumutate de la exchange.

Pozițiile de long și short sunt destul de riscante, mai ales când prețul criptomonedelor devine volatil. Chiar și așa, traderii profesionisti preferă margin trading deoarece aceasta practica le poate amplifica câștigurile. Totuși – riscul crește la aceeași rată, motiv pentru care acest tip de tranzacționare trebuie abordat cu o precauție deosebită.

Margin tradingul implică tranzacționarea cu levier și poate fi folositor ambelor direcții. Conturile cu poziții de margin deschise folosesc fonduri puse la dispoziție de un intermediar – cum ar fi exchange-ul sau alți speculanți care împrumută aceste fonduri cu dobândă.

În acest fel, traderul poate investi mai mult într-o poziție de long sau short, amplificându-si câștigul.

In piața bear market orice demers atrage după sine și câteva riscuri. Astfel, este esențial să te asiguri că investești doar atât cât îți permiți să pierzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *