Mark Yusko, Morgan Creek Capital: BTC ar trebui sa fie in portofoliul oricarui investitor

24 mai 2019 bitcoin, investitie, pretul bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Mark Yusko, CEO-ul Morgan Creek Capital, sustine ca Bitcoin ar trebui sa fie in portofoliul oricarui investitor. Acesta considera ca investitiile BTC vor depasi cu mult performanta fondului de investitii S&P 500 in urmatorii 10 ani. In ceea ce priveste cryptomoneda ca investitie, Yusko a spus ca “Bitcoin este un activ deosebit din punct de vedere al diversificarii. Are o corelatie foarte scazuta. Ar trebui sa fie in portofoliul tuturor”.

In cadrul unui interviu recent, Yusko a reamintit de pariul Buffet Bet 2.0, avand o miza de 1 milion de dolari. Morgan Creek Digital a facut acest pariu deschis potrivit caruia fondul sau Asset Index Digital ar depasi SPX incepand din ianuarie 2019 pana in ianuarie 2029. Fondul Digital Asset Index include nu numai Bitcoin, ci un total de zece active crypto. Veniturile obtinute din acest pariu ar putea fi donate pentru caritate.

Mark Yusko este cunoscut ca fiind destul de bullish pe Bitcoin si in declaratiile mai vechi. In noiembrie 2017, in plin bull market, acesta declarase ca BTC va ajunge, la un moment dat, la impresionantul curs de 400.000 dolari per unitate. El compara atunci cryptomoneda cu aurul, sustinand totusi ca Bitcoin este mult superior metalului pretios: “Bitcoin este mult mai usor de transportat. Este mult mai usor de divizat. Este greu sa spargi un lingou de aur in bucati. Bitcoin are toate aceste calitati esentiale, care cred ca il fac superior aurului”.

Dincolo de predictia sa optimista, investitorul a discutat si potentialul cryptomonedei de a revolutiona sistemul financiar traditional. “Acest lucru va schimba ecuatia cererii si ofertei pentru sectorul bancar. Atat de important este. Nu ma surprinde deloc faptul ca bancherii, finantatorii si printii din Arabia Saudita se opun acestei situatii. Este cu adrevarat o tehnologie revolutionara”, considera el.

La inceputul acestui an, Jason A. Williams, co-fondatorul fondului digital de gestionare a activelor Morgan Creek Capital Management si-a pus un Lamborghini la vanzare pentru Bitcoin. Acesta declarase in ianuarie ca doreste fie sa primeasca BTC pentru masina de lux, fie sa isi cumpere Bitcoin cu banii pe care ii primeste.

 

Sursa: https://www.chepicap.com/en/news/9929/mark-yusko-chooses-bitcoin-over-stocks-not-even-going-to-be-close-.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *