Banca Centrala a Rusiei asteapta reglementarea crypto pana la sfarsitul lunii

23 mai 2019 bitcoin, blockchain, cryptomoneda, reglementare

Articol scris de Cristina Dinica

Banca centrala a Rusiei considera ca proiectul de lege privind reglementarea pietei cryptomonedelor este suficient de bine pregatit pentru a fi adoptat in primavara anului 2019. Conform agentiei de stiri TASS, Olga Skorobogatova, prim-viceguvernator al bancii centrale ruse, banca se asteapta ca proiectul de lege privind scena crypto, numit “Despre activele financiare digitale”, sa fie adoptat in cursul sesiunii de primavara din 2019, asadar in urmatoarele cateva zile. Acest termen a fost stabilit la indicatiile clare ale presedintelui rus, Vladimir Putin.

In cadrul unei reuniuni recente a Parlamentului, Skorobogatova a sustinut ca atat activele financiare digitale, precum si un proiect de lege privind crowdfunding-ul si alte legi legate de reglementarea crypto, se afla la un “nivel suficient de pregatire” pentru a fi adoptate in timpul sesiunii din primavara. Oficialul a subliniat, de asemenea, ca toate aceste proiecte de legi sunt “cruciale pentru tara si vor permite implementarea unor noi proiecte”.

Aceasta declaratie vine pe fondul declaratiilor recente ale actualului premier rus si fost presedinte Dmitri Medvedev. Acesta a declarat ca reglementarea crypto nu mai este o prioritate dat fiind faptul ca in acest moment cryptomonedele “si-au pierdut popularitatea”. La inceputul acestui an, Medvedev spunea ca, in ciuda volatilitatii pietei, exista mult potential in ceea ce priveste evolutia cryptomonedelor. Referindu-se la volumele extraordinare de volatilitate din ultimul an, Medvedev sustinea in ianuarie ca acesta nu este un motiv plauzibil pentru a ingropa cryptomonedele, dat fiind faptul ca orice fenomen economic are atat o parte pozitiva, cat si una negativa.

In ciuda recentei declaratii a premierului Medvedev, interesul Rusiei in domeniul crypto si blockchain este in continua crestere. Dovezi in acest sens vin nu numai de la Banca Centrala a Rusiei, ci si din partea Serviciului Federal de Supraveghere in Domeniul Educatiei si Stiintei. Rosobrnadzor, asa cum este cunoscut serviciul, va implementa in cursul acestui an tehnologia blockchain in cadrul desfasurarii examenului principal de absolvire. Examenul de Stat Unificat (ESU) este singura forma de examen de absolvire in scoli si principala forma de examinare preliminara la universitatile din Rusia.

 

Sursa: https://www.cryptopolitan.com/russian-crypto-draft-bill-to-be-ready-by-the-end-of-may/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV