Premierul rus Dmitri Medvedev: Nu trebuie sa ingropam cryptomonedele

17 ianuarie 2019 bitcoin, cryptomoneda

Articol scris de Cristina Dinica

Toti traderii crypto recunosc faptul ca anul 2018 a reprezentat o perioada cu un trend pronuntat bearish. Trendul descendent al pietei nu este, insa, un motiv pentru a ingropa cryptomonedele, considera premierul rus Dmitri Medvedev. Intr-un discurs in cadrul forumului Gaidar, premierul a facut observatii referitoare la situatia actuala a cryptomonedelor. El considera ca piata crypto este un aspect important pe agenda comunitatii mondiale, impreuna cu alte provocari, cum ar fi schimbarile pe pietele traditionale, viteza si amploarea transformarii digitale globale.

Vorbind la Gaidar, conferinta stiintifica internationala anuala privind economia, fostul presedinte rus a cerut publicului sa observe indeaproape starea cryptomonedelor, deoarece, in ciuda volatilitatii, exista mult potential in aceasta piata. Referindu-se la volumele extraordinare de volatilitate din ultimul an, Medvedev a sustinut ca acesta nu este un motiv pentru a ingropa cryptomonedele, subliniind ca orice fenomen social si economic are atat o parte pozitiva, cat si una negativa.

Evident, acesta nu este un motiv sa ingropam [cryptomonedele]. Exista atat o parte stralucitoare, cat si o parte intunecata, asa cum este cazul la orice fenomen social si orice institutie economica. Ar trebui sa monitorizam cu atentie ce se intampla in acest spatiu”, a spus premierul rus Dmitri Medvedev.

La inceputul acestei saptamani, seful Comitetului pentru piete financiare din Rusia a declarat ca parlamentul rus intentioneaza sa dezbata un proiect de lege privind reglementarea cryptomonedelor la inceputul acestui an, in lunile ianuarie – februarie.

Aceste declaratii par sa sustina stirile recente conform carora Kremlinul va incepe sa investeasca  in Bitcoin. In cursul acestei luni, Vladislav Ginko, membru al Academiei Prezidentiale Ruse pentru Economia Nationala si Administratia Publica, care are legaturi de peste 20 de ani cu guvernul, a declarat ca sunt sanse mari ca Kremlinul sa inceapa sa investeasca in Bitcoin. Aceasta miscare este modalitatea autoritatilor de a evita sanctiunile venind din partea Statelor Unite.

 

Sursa: https://www.ccn.com/russian-prime-minister-dont-bury-crypto-over-bear-market-woes/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *