Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 14-15 Ianuarie

16 ianuarie 2019 analiza tehnica, ethereum

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

Bine v-am regăsit. După cum ne-am obișnuit, astăzi vom discuta paritatea ETH/USD, analizând ultimele mișcări ale prețului – mai specific, cele care au avut loc în ultimele 7 zile.

* Ethereum *

* În primul rând, țin să precizez că am renunțat la câteva nivele, prezente în ultimul grafic. De asemenea, pentru o observare mai bună a acțiunii realizate de preț, am redus timeframe-ul de la 240 de minute (4h) la 60 de minute (1h). În comentariul trecut am discutat despre cele două variante posibile pe care ETH le putea adopta: prima, implica o creștere peste canalul albastru și o „redobândire” a acestuia din partea cumpărătorilor, urmând ca aceștia să-l testeze pe post de suport. A doua – varianta „mai bearish” – presupunea testarea aceluiași canal, dar prezumția a inclus o rezistență întâmpinată de ETH/USD în zona aceasta. Deși acest lucru s-a întâmplat, paritatea a mai oferit un element interesant care nu invalidează o continuare bullish pe parcursul următoarelor zile. Despre aceasta și toate cele afișate de Ethereum vom discuta după cum urmează:

* Deși la început nivelul $125 a oferit suportul necesar, timp de aproape 3 zile, vânzătorii au reușit să-l depășească într-un final, realizând o scădere de 8.89%. Duminică și luni au reprezentat „zile de consolidare” pentru ETH, prețul atingând minimul acestui an. Aici se observă un lucru interesant, pe care l-am menționat mai sus: observați linia orizontală neagră de la $116.3; aceasta reprezintă minimul stabilit de participanții la piață în 28 decembrie, adică acum 19 zile. Ei bine, observați acum și reacția prețului chiar în locul în care am plasat un ochi. Acesta ajunge în zona respectivă, depășește foarte fin orizontala, după care-și continua consolidarea. La finalul acesteia, ETH marchează o creștere de 12.48%, ascensiune al cărei sfârșit coincide cu pragul inferior al zonei albastre și cu situația bearish prezentată în ultimul comentariu. Scurta depășire a liniei orizontale a creeat, cel mai probabil, un SFP (Swing Failure Point) – setup pe care l-am prezentat și discutat prima dată pe paritatea BCH/BTC, la finalul lunii octombrie.

* Revenind: ETH continuă să consolideze timp de 24 de ore imediat sub această rezistență, însă nu reușește nicio închidere peste $134, nivel cheie care trebuie depășit categoric pentru ca graficul să fie din nou în favoarea cumpărătorilor. Văzând că aceștia nu se aleg decât cu „înțepări” ale canalului (umbre lăsate din încercarea de a face breakout), vânzătorii reușesc să se mai impună încă odată, probabil pentru a realiza tot un stop hunt. Reacțiile prețului din ultimele 3 zile constituie ceea ce majoritatea traderilor numesc „chop zone” – un interval în care prețul are un comportament haotic, „fugind” în sus și în jos după stop loss-urile fiecărei tabere (atât ale pozițiilor de long/ cumpărare, cât și cele de short/ vânzare).

* Nu avem niciun indiciu că incertitudinea pieței nu va continua. Tocmai din acest motiv nu am să încerc de data aceasta să speculez în ce direcție o va lua prețul. Un lucru e cert, însă: pentru ca „taurii” (cumpărătorii) să aibe un momentum favorabil, este nevoie ca aceștia să depășească impulsiv zona albastră și (opțional) să o transforme în suport.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *