Noua platforma WordPress va incorpora caracteristici blockchain

17 ianuarie 2019 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

WordPress lanseaza o noua platforma de publicare sustinuta de Google, dezvoltatorii Ethereum Consensys si multe alte companii sunt implicate si acestea vor construi in special instrumente de lucru bazate pe tehnologia blockchain.

Anuntat luni, noul produs – Newspack – este descris ca o platforma „ieftina” care ofera tehnologie si suport pentru organizatiile de stiri mici si mijlocii.

Google a condus finantarea Newspack, cu o investitie de 1,2 milioane de dolari, in timp ce Consensys a contribuit cu 350.000 de dolari. Institutul Lenfest pentru Jurnalism si Fundatia John S. si James L. Knight au investit 400.000 $ si respectiv 250.000 $.

Un reprezentant al Consensys a confirmat miercuri investitia, adaugand ca cei care acceseaza Newspack vor avea optiunea de a utiliza functii bazate pe blockchain, puse la dispozitie prin intermediul programului Civil Media, sustinut de ConsensSys.

In mod specific, produsul de la Civil’s Publisher, care permite platformelor de stiri sa arhiveze permanent continutul intr-o retea descentralizata, va fi instalat ca un plugin pe platforma WordPress, disponibil pentru orice redactie de stiri il foloseasca.

Pluginul va functiona, de asemenea, ca un portal care va exemplifica modul in care publicatiile online pot sa se alature Registrului Civil, precum si hub-urilor de stiri aprobate in comunitate„, a spus reprezentantul, adaugand ca va oferi si acces la un „portal de descoperire” pentru consumatorii care cauta stiri.

Potrivit statisticilor WordPress, platforma detine peste 30% din site-urile existente pe Internet astazi si o multime de oameni noi doresc sa isi faca un site web pentru scopuri proprii folosind WordPress. Gestionarea si verificarea identitatii criptate va ajuta utilizatorii sa isi protejeze parolele si sa decida modalitatea de accesare a aplicatiilor lor, precum si calea de urmat pentru a le impartasi publicului larg.

Anul 2019 este un an in care competitia digitala se va inaspri si site-urile au nevoie de solutii smart pentru a fi capabile sa supravietuiasca si sa prospere. Prin incorporarea securitatii si utilizabilitatii Blockchain in site-urile lor WordPress, companiile pot ramane in fata competitiei si pot ramane relevante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *