Tranzactii de peste 1 miliard de dolari in BTC au fost procesate in 2018

18 ianuarie 2019 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Tranzactii in valoare de peste 1 miliard de dolari in Bitcoin au fost procesate in anul 2018, conform procesorului de plati Bitpay, care a publicat cifre care arata ca in ciuda scaderii pretului cu peste 80% de-a lungul anului trecut, compania a mentinut o performanta puternica. Un exemplu concret in acest sens este ca, in timp ce alte intreprinderi au trebuit sa faca reduceri de personal, numarul de persoane angajate in cadrul Bitpay a crescut cu 78% fata de anul precedent.

Bitpay a anuntat ca a inregistrat o performanta puternica din punct de vedere al proceselor de lucru, respectiv de procesare a platilor in 2018, fiind cel mai prolific an, dupa mai bine de sapte ani de activitate. Pe parcursul anului trecut, compania a stabilit un nou record pentru veniturile provenite din taxele de tranzactionare, prin adaugarea de noi clienti. De asemenea, operatiunile B2B ale companiei au inregistrat si ele un an record, in crestere cu aproape 255% fata de anul precedent.

Afacerea B2B a companiei Bitpay continua sa creasca rapid, deoarece solutiile oferit de noi sunt mai ieftine si mai rapide decat ale unei banci din cele mai multe regiuni ale lumii„, a declarat Stephen Pair, co-fondator si CEO. „Pentru a procesa peste un miliard de dolari pentru un al doilea an consecutiv, in ciuda scaderii mari a preturilor Bitcoin, arata ca moneda digitala este folosita in continuare in intreaga lume„.

La sfarsitul anului 2018, directorul executiv al BitPay a sustinut de asemenea ca se asteapta ca adoptia Bitcoin in masa sa fie implementata in trei pana la cinci ani. In luna noiembrie, ofiterul comercial principal al BitPay, Sonny Singh, a prezis ca pretul Bitcoin va creste pana la sfarsitul anului 2019 intre 15.000 si 20.000 de dolari si o data cu el si numarul de tranzactii.

Cresterea popularitatii platilor in Bitcoin arata ca moneda digitala este utilizata pentru ceea ce a fost creata: o alternativa la metodele de tranzactionare traditionale. Desi marea majoritate a membrilor comunitatii crypto utilizeaza Bitcoin si alte criptomonede pentru vanzare/cumparare, dorind sa beneficieze de trendurile ascendente  (buy low, sell high), Bitcoin este in definitiv o metoda de plata eficienta din punct de vedere al costurilor de transfer si ofera ceea ce transferurile in fiat  inca nu pot oferi: rapiditate. Durata de cateva secunde face diferenta si aduce un plus de popularitate alternativei digitale a banilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *