Producatorul de automobile SEAT utilizeaza tehnologia Blockchain

18 ianuarie 2019 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Producatorul spaniol de automobile SEAT colaboreaza cu grupul Alastria Consortium pentru dezvoltarea unor produselor bazate pe blockchain. SEAT a fost infiintata in 1950 de Instituto Nacional de Industria, o companie industriala detinuta de statul spaniol si, incepand din anul 1986, reprezinta o filiala a grupului Volkswagen. Cifra de afaceri a companiei a atins cifra record de 9.552 miliarde de euro in 2017, ceea ce reprezinta cu 11,1% mai mult decat in anul precedent. Compania a anuntat ca a livrat 517.600 de vehicule in 2018, cu 10,5% mai mult decat in 2017 (468.400 vehicule).

Conform anuntului recent, SEAT s-a alaturat Alastria, un consortiu multi-sectorial, semi-public, sustinut de o retea nationala de peste 70 de companii si institutii, precum bancile BBVA si Banco Santander, furnizorul de telecomunicatii Telefónica, firma de energie Repsol si compania de servicii profesionale Accenture. Scopul colaborarii este acela de a promova dezvoltarea tehnologiei blockchain. Producatorul spaniol de automobile intentioneaza sa testeze beneficiile blockchain in domeniul finantelor, scopul final fiind imbunatatirea si optimizarea proceselor existente si facilitarea gestionarii lantului de aprovizionare. Luca de Meo, presedintele companiei a declarat ca este “convins de relevanta pe care o va avea tehnologia blockchain in viitor”.

SEAT si Telefónica au inceput deja sa lucreze impreuna, utilizand tehnologia registrului distribuit pentru a urmari partile componente ale unui vehiculul in lantul de aprovizionare al fabricii producatorului de automobile din Martorell, Spania.

In cursul anului trecut, Volkswagen a anuntat ca va folosi sistemul Tangle al IOTA pentru a-si conecta automobilele la retea printr-un protocol comun. Sistemul Tangle este folosit pentru a realiza actualizarile software “over-the-air” ca parte a noilor sisteme “Connected Car” ale producatorului auto. IOTA si Volkswagen au sustinut prezentarea colaborarii in cadrul Expozitiei Cebit 2018, care a avut loc in vara anului trecut. Tot in cursul anului trecut, producatorul german Porsche a anuntat ca va investi in startup-uri care isi desfasoara activitatea in zona blockchain si inteligenta artificiala, suma investita fiind aproximativ 176 de milioane de dolari in urmatorii cinci ani.

 

Sursa: https://thenews.asia/en/2019/01/18/seat-joins-spanish-blockchain-consortium-alastria-1110/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV