Kremlinul favorizeaza Bitcoin in detrimentul dolarului american

9 ianuarie 2019 bitcoin, cryptomoneda, transfer bani, tranzactionare

Articol scris de Cristina Dinica

Potrivit stirilor locale, Kremlinul va incepe in curand sa investeasca masiv in Bitcoin. Un lector universitar rus care are legaturi cu guvernul a declarat ca sunt sanse mari ca Kremlinul sa inceapa sa investeasca in Bitcoin ca o modalitate de a evita sanctiunile venind din partea Statelor Unite. O astfel de miscare s-ar putea intampla in viitorul apropiat, fiind doar “o chestiune de saptamani”.

Vladislav Ginko, membru al Academiei Prezidentiale Ruse pentru Economia Nationala si Administratia Publica, considera ca posibilele sanctiuni din SUA vor determina Kremlinul sa-si diversifice rezervele financiare in Bitcoin. Prin functia pe care o ocupa, lectorul are legaturi vechi de peste 20 ani cu guvernul si considera ca aceasta mutare va avea loc cel mai scurt timp. Ginko a dat declaratii recent in diverse platforme media rusesti si sustinand adoptarea si utilizarea Bitcoin datorita multiplelor avantaje pe care cryptomoneda le presupune.

Sanctiunile americane pot fi atenuate numai prin utilizarea Bitcoin. Din cauza sanctiunilor din partea SUA, elita Rusiei este fortata sa scape de activele americane si de dolarii americani si sa investeasca masiv in Bitcoin. Banca centrala a Rusiei are reserve in valoare de 466 miliarde de dolari si trebuie sa se diversifice in cazul in care exista oportunitati limitate de a face acest lucru in viitor”, a spus Ginko.

Absolvent al Universitatii de Stat din Saint Petersburg, Ginko a detinut in ultimii 20 ani numeroase roluri academice, referitoare la investitii si relatii guvernamentale in intreaga tara. El a aparut pe postul de televiziune si radio de stat din Rusia, oferind comentarii economice. Rusia, dar si China, Iran si Venezuela, exploreaza modalitati de a reduce dependenta de dolarul american. In noiembrie 2018, presedintele rus Vladimir Putin a declarat ca, in urma noilor sanctiuni, Rusia nu are de ales decat sa reduca utilizarea dolarului in comertul international.

Sursa: https://micky.com.au/russias-billions-could-trigger-bitcoin-bull-run-next-month/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *