Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 7-8 Ianuarie

9 ianuarie 2019 analiza tehnica, litecoin

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

* Bine v-am regăsit. Pentru a schimba puțin peisajul, am ales ca în comentariul de astăzi să analizăm paritatea LTC/USD pe un grafic alb-negru, în loc de verde-roșu. Lumânările sunt aceleași, nu s-au schimbat decât culorile: alb reprezintă creșterea iar negru – scăderea.

* Litecoin *

* Pe parcursul ultimelor 50 de zile, LTC/USD ne-a afișat unul dintre cele mai clare formațiuni de inverse Head& Shoulders din câte am văzut până acum în piața crypto. O linie a gâtului (neckline) bine definită, triunghiuri ascendente și descendente, volume care respectă întocmai pattern-ul dat; despre toate acestea vom discuta după cum urmează:

* În primul rând, menționez că o structură similară de iH&S se poate observa și pe BTC/USD. Discrepanța prețului, și implicit a graficului, care afișează un pattern completat și confirmat pentru Litecoin, spre deosebire de Bitcoin, apare din cauza celeilalte parități: LTC/BTC. Atașez mai jos un grafic cu paritatea aceasta, pentru a observa creșterea impulsivă pe care cumpărătorii au realizat-o în intervalul 3 – 6 ianuarie. Două zile și 16 ore au fost suficiente pentru „a împinge” prețul cu aproape 23 de procente înspre nord.

* Revenind la LTC/USD: pentru a înțelege de ce am menționat de LTC/BTC mai sus, trebuie să ne fie clar care este compoziția primei parități și de unde se obține prețul acesteia. Simplu spus – LTC/USD reprezintă media dintre BTC/USD și LTC/BTC, având în vedere că majoritatea volumului corespunzător LTC este tranzacționat față de BTC. Continuăm cu pattern-ul:

* După cum spuneam și în introducere, elementele definitorii ale acestuia s-au văzut foarte clar în cazul de față. Linia de gât, stabilită inițial în 20 noiembrie ca rezistență, a continuat să păstreze acest rol și la următoarele testări, din 28 și respectiv 29 nov, când prețul a realizat un alt lower high, continuându-și scăderea până în triunghiul descendent, aflat la baza graficului. 37% – atât a reprezentat scăderea de la neckline până la partea inferioară a triunghiului. Aici, LTC/USD consolidează formând un suport la $22.2; seria de lower highs și linia orizontală de suport s-au concretizat într-un triunghi descendent (sau Flat bottom descending triangle – denumirea originală a formațiunii), al cărui rezultat a fost o explozie a prețului înspre nord. Deși aceasta a început ușor, cu o creștere de doar 15%, cumpărătorii au afișat un raliu susținut, formând higher lows – noi minime, mai mari decât cele precedente.

* În continuare a avut loc (re)testarea liniei de gât, unde prețul a afișat un SFP (Swing Failure Point) la ultimul punct de maxim – $36 la vremea respectivă. Consolidarea în partea superioară a „canalului” a fost foarte scurtă, vânzătorii fiind cei care au respins rapid prețul la rezistență. O scădere de 22.88% a avut loc, în urma căreia s-a stabilit umărul drept al formațiunii. Dacă la cap am avut un triunghi descendent, iată de că data aceasta forma triunghiului este ușor schimbată, devenind unul ascendent (sau Flat top ascending triangle – în denumirea originală). Formând o nouă rezistență la $33.5, LTC a reluat seria de noi minime, testând intens rezistența. Odată spartă, prețul „s-a bucurat” de o creștere subită, atacând nivelul orizontal de la $41.2 – care coincide cu ultimul nivel de suport.

* Este normal ca LTC să afișeze o retragere ușoară în cazul unui „S/R Flip„, însă ținta iH&S-ului este mai sus, la $47.6; atingerea acesteia ar duce la o primă completare a unui pattern bullish într-un bear market precum cel în care ne aflăm de mai bine de un an.

Ca întotdeauna, spor& trade safe! Atenție la levier și la suma riscată în cazul în care faceți trading!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV