Top 10 tari care utilizeaza Bitcoin

9 ianuarie 2019 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Acest Top 10 tari care utilizeaza Bitcoin ca metoda de plata arata ca monedele digitale sunt un fenomen global, care nu tine cont de granite sau bariere culturale sau sociale. O evaluare a utilizarii criptografice nu este un lucru usor de facut, deoarece se bazeaza pe indici precum populatia, densitatea si contextul juridic. Prin urmare, pentru realizarea acestui top 10, aceasta evaluare a fost facuta pe baza datelor furnizate de bancile locale, Coinatmradar si Coinmap. De asemenea, aceasta a fost facuta pe baza informatiilor privind utilizarea ATM-urilor si a acceptarii legale a monedei in aceste zece state.

Cu toate acestea, exista natiuni in care Bitcoin (BTC) nu este permis, dar unde schimbul de tip peer-to-peer (P2P) este des utilizat din cauza unor probleme de mediu, cum ar fi inflatia ridicata. Luand exemplul Venezuelei, ea nu apare in acest top 10, dar are multi utilizatori care folosesc platforma Localbitcoins. Venezuela nu ofera informatii reale privind acceptarea de Bitcoin ca metoda de plata in magazine fizice, insa conform tranzactiilor, pare sa foloseasca Dash mai mult decat orice alta criptomoneda.

Iata lista tarilor aflate in top 10 care utilizeaza BTC:

1. Japonia este tara in care Bitcoin este de departe cel mai utilizat ca metoda de plata, datorita faptului ca sectorul bancar a integrat in mare masura BTC in sistemele electronice de plata. Tara soarelui rasare are zeci de mii de magazine si conform datelor, se aproximeaza ca exista mai mult de un milion de japonezi care detin BTC si il folosesc in mod curent. In Japonia, BTC este considerat o moneda legala.

2. Statele Unite, din punct de vedere comercial, detine cel mai mare numar de magazine care permit BTC ca metoda de plata: 26% in total, potrivit datelor de la Coinmap. De asemenea, are peste 2445 de bancomate si un numar mare de utilizatori pe Localbitcoin. Bitcoin este, de asemenea, considerat un activ legal in S.U.A.

3. Coreea de Sud este una din tarile in care utilizarea BTC este des intalnita, in special prin intermediul bancomatelor din lanturile sale de aprovizionare si centrele comerciale care permit acceptarea de Bitcoin ca metoda de plata, cum ar fi Goto Mall, care are 620 de magazine. Datele insa nu sunt publice, intrucat statul asiatic are o piata inchisa si, prin urmare, datele sunt greu de interpretat din exterior.

4. Italia este un alt stat crypto friendly, iar datele de pe Coinmap arata ca 15,3% din magazine accepta Bitcoin in Italia. Exista, de asemenea, aproximativ 39 de bancomate, unde cripto poate fi retras direct si are si un numar mare de utilizatori Localbitcoins. Bitcoin este, de asemenea, recunoscut ca moneda in Italia, prin intermediul Quibitcoin. Italia a selectat recent o echipa de experti care sa explice strategia tarii privind tehnologia blockchain; acest lucru arata ca exista un interes crescut privind industria cripto si va duce la o crestere economica in tara.

5. Olanda are magazine care accepta Bitcoin si reprezinta doar 2,3% de pe intreg globul. Cu toate acestea, o lista completa de magazine care accepta BTC este foarte dificil de gasit. Bitcoin este legal in Olanda si exista peste 22 de ATM-uri cripto si un numar mare de comunitati active pe Localbitcoins.

6. Regatul Unit are peste 210 ATM-uri Bitcoin. Marea Britanie are, de asemenea, foarte multe magazine care permit plata in BTC si insumeaza in jur de 11% din totalul tranzactiilor efectuate pe Localbitcoins. In Marea Britanie, Bitcoin este considerat o moneda legala.

7. Suedia este una dintre tarile in care sistemele electronice de plata sunt in crestere, ceea ce face plata in BTC foarte usor de realizat. Comunitatea Localbitcoins este, de asemenea, foarte mare, dar are mai putine ATM-uri decat s-ar fi asteptat utilizatorii.

8. Rusia detine in jur de 16% din tranzactiile realizate pe platforma LocalBitcoins si are 48 de ATM-uri cripto. De asemenea, dispune de foarte multe magazine si restaurante, care permit plata in BTC. Bitcoin este legal in Rusia, desi se confrunta cu o provocare de utilizare masiva a banilor electronici fiat, respectiv carduri.

9. Brazilia are un numar relativ mare de magazine si intreprinderi care permit cripto ca metoda de plata, inclusiv 2 firme de transport. Brazilia se afla pe pozitia cu numarul 22 in lume, dupa nivelul de utilizare al Localbitcoins. Are doar 2 bancomate Crypto. In Brazilia, BTC este considerat un activ legal.

10. Africa de Sud se afla pe locul 10, conform clasamentelor tarilor care utilizeaza Localbitcoins. Are aproximativ 5 bancomate Crypto si Bitcoin este considerat legal si este utilizat in majoritatea afacerilor.

Potrivit Coinmap, exista peste 14.000 de magazine in întreaga lume care accepta oficial BTC ca metoda de plata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV