Bitcoin va fi acceptat in peste 100.000 de magazine din Japonia

30 mai 2017 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Sistemul de plati cu Bitcoin va fi acceptat in peste 100.000 de magazine din Japonia, dupa ce compania Bitpoint din Japonia va adauga sistemul de plati cu Bitcoin in magazinele sale; de asemenea este un eveniment important decizia companiei StoryPeach Aviation Ltd, care a anuntat saptamana trecuta ca va fi prima companie aeriana japoneza care va accepta Bitcoin pentru a achizitiona bilete de avion. Peach este primul operator de transport low-cost din Japonia (LCC) si este majoritar detinut de cea mai mare companie aeriana, All Nippon Airways Co. Ltd (ANA).

japan btc

Pentru ca Bitcoin sa fie acceptat ca metoda de plata viabila, compania aeriana low-cost a incheiat un parteneriat cu Bitpoint Japan Co, un schimb de banci si un agregator de plati, infiintat la data de 3 martie 2016. Pe langa faptul ca Peach permite ca Bitcoin sa fie acceptat pentru achizitia biletelor de avion, companiile lucreaza impreuna pentru a accepta moneda digitala si la magazinele de suveniruri, restaurante si hoteluri.

Mai mult, reprezentantii declara ca „vom instala impreuna ATM-uri Bitcoin in cazul in care clientii pot retrage numerar din urma vanzarii de Bitcoin„, asa cum dezvaluie acordul lor de parteneriat.

Luni, Bloomberg a raportat ca Bitpoint „intentioneaza sa ofere posibilitatea pentru sute de mii de magazine de vanzare cu amanuntul in Japonia de a accepta moneda digitala„. Presedintele companiei, Genki Oda, a declarat: „Momentan desfasuram discutii cu o companie cu domeniul de activitate in retail”, adaugand ca:

De asemenea, discutam cu un operator, un magazin mare despre utilizarea acestei monede digitale [Bitcoin] … Trecand printr-o companie care furnizeaza servicii de terminale de plata in magazine, avem posibilitatea de a creste utilizarea criptomonedei intr-un singur timp. Este mai usor decat sa vorbesti cu o multime de comercianti cu amanuntul in mod individual.

sursa: https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-05-29/japan-s-bitpoint-to-add-bitcoin-payments-to-100-000s-of-outlets

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-05-22/peach-becomes-japan-s-first-airline-to-accept-payment-in-bitcoin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV