O noua criptomoneda compensatie pentru intarzierile zborurilor

29 mai 2017 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Criptomonedele vor fi utilizate ca si compensatie pentru intarzierile zborurilor, dupa ce Asociatia Internationala de Transport Aerian (IATA) intentioneaza sa testeze o criptomoneda noua bazata pe Blockchain pentru a plati compensatii pentru intarzierile zborurilor. Bitcoin este o sursa de inspiratie continua, datorita sistemului sau de functionare infailibil.

bitcoin

O noua criptomoneda, Travacoin, a fost reprezentata la Summit-ul de la Bruxelles SITA IT saptamana aceasta. Aceasta moneda a fost dezvoltata de catre compania Travacoin, special pentru companiile aeriene si agentiile de turism, ca sistem de plati de compensare pentru imbarcarea refuzata, intarzieri indelungate si anulari.

In 2016, companiile aeriene din Europa au platit mai mult de 5 miliarde de euro ca si compensatie pentru intarzieri sau anulari ale zborurilor, iar acest numar creste exponential. Potrivit unui raport, proiectul urmareste sa minimizeze pierderile de bani, deoarece companiile care participa la industria turismului vor avea obligatii reciproce, cum ar fi cele pe care le au pentru programele de mile acordate. Costul acestei noi criptomonede noi inspirata de Bitcoin va fi mai mic decat valoarea declarata, ceea ce va permite transportatorilor sa salveze zeci de milioane de euro anual.

In cazul intarzierilor sau anularilor zborurilor, se va acorda o compensatie in mod automat pasagerilor Travacoins. In plus, folosind Travacoins primite, pasagerii vor putea sa cumpere bilete de la o alta companie aeriana, dar si alte servicii, cum ar fi cazarea la hotel in cazul unor situatii nefericite. Astfel, ar trebui sa creasca nivelul satisfactiei clientilor.

Un test al noului sistem de plati compensatorii urmeaza sa fie lansat in cooperare cu Asociatia Internationala a Transportului Aerian in octombrie 2017, iar o lansare comerciala este planificata in 2018.

cd10af6be58cd3cb961f2f059122fa9d

sursa: https://www.sita.aero/2017-air-transport-it-summit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV