Bancile spaniole formeaza un nou consortiu blockchain

31 mai 2017 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Un grup format din bancile spaniole a format primul consortiu blockchain din tara; astfel banca Cecabank a anuntat  initiativa demarata de a colabora cu firma de servicii profesionale Grant Thornton.

In anuntul sau, Cecabank nu spune ce alte institutii participa, declarand ca „totalul participantilor cuprinde 33% din sectorul bancar spaniol„. Cu toate acestea, potrivit ziarului spaniol El Pais, membrii grupului includ Abanca, Bankia, CaixaBank, Kutxabank, Ibercaja, Liberbank si Unicaja.

spain

Acesta reprezinta prima incursiune majora in domeniul tehnologiei blockchain pentru aceste companii, deoarece alte banci spaniole, inclusiv Banco Santander si BBVA, lucreaza cu aceasta tehnologie de ceva timp.

Pana in prezent, doar Cecabank a comentat in mod public efortul consortiului, descriindu-l ca o modalitate pentru angajatii sai de a obtine o intelegere mai buna a tehnologiei – cat si o posibila intelegere a modului in care banca ar putea sa o foloseasca.

Angajații din toate domeniile noastre functionale nu numai ca vor dobandi o intelegere aprofundata a tehnologiei, dar vor intelege atributele tuturor noilor caracteristici care apar, ceea ce este indispensabil in domeniul financiar-bancar, avand in vedere ritmul progresului constant mentinut de blockchain„, a declarat Jaime Manzano, seful departamentului de raportare, gestionare operationala si servicii de instruire bancara.

De asemenea, o completarea a venit din partea lui Luis Pastor de la Grant Thornton,acesta declarand ca scopul principal al acestei iniative de revolutionare si modernizare este de a crea noi produse si servicii, conform lui.

Intentia noastra este sa ajutam Cecabank sa implementeze tehnologiile necesare pentru ca firmele sale sa devina primele care sa utilizeze in mod optim avantajele pe care se asteapta sa le produca blockchain„, a spus Pastor.

buy-bitcoin-spain

sursa: http://www.coindesk.com

https://www.eng.cecabank.es/notas-de-prensa/cecabank-grant-thornton-crean-primer-consorcio-bancario-blockchain-espana/

https://www.finextra.com/newsarticle/30627/cecabank-sets-up-spanish-blockchain-consortium

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *