India ar putea legaliza Bitcoin in viitorul apropiat

2 iunie 2017 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

India ar putea legaliza Bitcoin in viitorul apropiat, dupa ce guvernul central a primit un feedback pozitiv de la cetatenii sai si de la intreprinderi, care sprijina reglementarea monedelor virtuale.

Sectiunea de comentarii online, care a functionat timp de 10 zile, a primit deja aproape 4 000 de depuneri, de cand a fost lansata pe 21 mai.

india800

Domeniile analizate sunt: daca monedele virtuale ar trebui sa fie interzise, reglementate sau doar tolerate? In cazul in care se recomanda reglementarea monedelor digitale si implicit a Bitcoin, ce masuri ar trebui luate pentru a asigura protectia consumatorilor, pentru a promova dezvoltarea si de asemenea, ce institutie ar trebui sa le monitorizeze si sa le reglementeze?

Feedback de la cetateni si organizatii

Cele mai multe comentarii sunt scurte, dar reprezinta o opinie generala pozitiva asupra Bitcoin si a monedelor virtuale in general, unii utilizatori incurajand pe toata lumea sa profite prin impozitare. De exemplu, o persoana a comentat:
Bitcoin, Blockchain este viitorul finantelor, administratiei, guvernarii, pietelor, domeniului IT etc. Aceasta tehnologie are un potential urias pentru o tara in crestere ca India. India ar trebui sa urmeze exemplul Japoniei, sa imbratiseze aceasta tehnologie si cu siguranta in timp va legaliza Bitcoin. Daca India va impune sarcini de reglementare, nu va limita tehnologia, ci va mentine India izolata de avantajele sale. La fel ca si internetul, tehnologia va creste indiferent. Avem de ales sa demaram actiuni de a legaliza sau sa fim lasati in urma …

Tarkesh Tambulkar a scris:

Bitcoin este viitorul Indiei. Reglementarea Bitcoin ar trebui sa imbunatateasca cresterea economica in India, cripto valuta, in cazul in care India o va legaliza, va face statul sa devina unul digital pentru a reduce saracia in viitor, va reduce coruptia si banii negri; asta doar daca guvernul ia masuri pentru a legaliza Bitcoin si a-l reglementa

Exista si voci negative, care solicita ca moneda sa fie interzisa:

Trebuie sa impunem interzicerea tuturor tipurilor de criptocurrency cat mai devreme. Ar trebui sa fie facuta ilegala investitia in Bitcoin„, a scris Manish Rai.

In ansamblu, raspunsurile par sa fie in favoarea „ideii de a legalizaBitcoin prin reglementarea acestuia, alti comentatori considerand ca acesta este benefic pentru cresterea tehnologica a tarii, precum si pentru a ramane in conformitate cu tendintele internationale, cum ar fi in Japonia.

In acelasi timp, Bitcoin pare sa se raspandeasca rapid in India, ceea ce se poate vedea printr-o crestere constanta a volumelor de tranzactionare si prin cresterea numarului de comercianti in intreaga tara.

sursa: http://bitcoinist.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *