Este sustenabil raliul de crestere al Tron?

10 ianuarie 2019 tron

Articol scris de Mirona Noru

Este sustenabil raliul de crestere al Tron din ultimele 5 zile? Criptomoneda aflata pe locul 8 conform datelor coinmarketcap a crescut cu 53% de la sfarsitul saptamanii trecute si in acest moment se tranzactioneaza la 0.030202 $, inregistrand o crestere de 15,67% in ultimele ore.

Sentimentul puternic bullish a determinat capitalizarea bursiera a Tron sa creasca doua pozitii, lasand in urma criptomoneda lui Craig Wright, Bitcoin SV si moneda digitala stabila Tether. Tron arata, de asemenea, ca o provocare impotriva regelui Bitcoin. Conform unui indice agregat al preturilor, perechea TRX / BTC a crescut cu 13,15%, la 722 satoshis.

Sentimentul pozitiv si dorinta de a cumpara aceasta crypto pare sa fi crescut dupa lansarea crypto token-ului BitTorrent (BTT). Acesta este criptomoneda protocolului BitTorrent, o platforma populara de partajare de fisiere tip torrent, pe care Tron a preluat-o anul trecut. Potrivit anuntului facut in presa, utilizatorii BitTorrent vor putea castiga recompense pentru seeding si partajarea fisierelor in BTT. Potrivit fisierului BitTorrent, BTT se bazeaza pe standardul TRC-10 al Tron.

Aceasta implementare pare sa fi atras traderii catre piata Tron, mai ales atunci cand restul monedelor de top intampina dificultati in a-si atinge targeturile de pret si a avea un trend ascendent constant. Numai daca ne uitam astazi pe datele furnizate de coinmarketcap.com, putem observa ca desi toate graficele sunt rosii, in top 10, Tron si Tether sunt singurele care fac exceptie, beeing green all the way.

Intrebarea ramane totusi: este sustenabil acest raliu de crestere? Numarul de tranzactii din ultimele zile, bazate pe un sentiment pozitiv din piata, sugereaza ca acesti comercianti vor dori sa iasa din pozitiile lor lungi, punand accent pe o nota profitabila cu privire la primul semn al actiunii pullback.

Paritatea TRX / USD a depasit tintele sale in sens ascendent, in functie de ritmul indicatorului de rezistenta relativa (RSI). Acum acesta este aproape de 80, ceea ce indica o corectie ce poate avea loc in sesiunile viitoare. In cel mai bun caz, perechea TRX / USD va forma un bull flag in timp ce are loc corectia, dupa care isi va relua trendul ascendent pentru a atinge noi all-time-high. Un alt scenariu posibil, care nu este neaparat cel mai mare cosmar, este ca perechea isi va extinde corectia pentru a forma pragul 0.0182 $ ca suport.

Deocamdata, Tron a format deja ceea ce piata numeste „a cup” si un model de manevra, urmat de un breakout. In general, aceste miscari in piata asigura semnale puternice. In cazul in care TRX/USD va rupe pragul de 0,0310, raliul de crestere se va dovedi sustenabil si urmatoarea tinta superioara s-ar schimba spre 0,0443, fiind cea mai mare valoare de la sesiunea de tranzactionare din 18 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *