Departamentul de Energie al SUA investeste in Blockchain

10 ianuarie 2019 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Departamentul de Energie (DOE) al Statelor Unite a anuntat ca 4.8 milioane de dolari vor fi alocate pentru cercetarea universitara a noilor tehnologii, inclusiv tehnologia blockchain. Finantarea a fost anuntata de catre Departamentul de Energie Fosila in cursul acestei saptamani. Proiectele eligibile pentru finantare sunt cele care fac cercetari referitoare la tehnologiile emergente, cum ar fi “protocoalele de interconectare si descentralizare, blockchain si peer-to-peer [P2P]”.

Biroul Energiei Fosile, parte din Departamentul de Energie, este responsabil pentru cercetarea si dezvoltarea programelor care implica petrol, carbune si gaze naturale. Acesta finanteaza proiecte pentru a reduce riscurile, dar si costurile tehnologiilor avansate de energie fosila si pentru a continua utilizarea durabila a resurselor fosile ale natiunii.

Sistemele dezvoltate vor fi folosite pentru a procesa in siguranta datele de la senzori si alte fluxuri de informatii in cadrul retelelor de senzori distribuite pentru sistemele de generare a energiei fosile. DOE a declarat ca “anticipeaza selectarea a pana la 12 proiecte” pentru a primi alocarea fondurilor in valoare de 4.8 milioane de dolari.

Aceasta nu este prima, nici cea mai mare investitie de acest tip. In vara anului 2018, Coreea de Sud a anuntat ca opt sectoare ale economiei nationale vor primi finantare interna de peste 4.4 miliarde de dolari. O buna parte din fonduri au fost directionate, potrivit stirilor locale, catre dezvoltarea tehnologiei Blockchain. Acest plan de cheltuieli interne a fost propus anul trecut cu scopul de a accelera progresul in 8 sectoare-cheie in industrie si tehnologie.

Investitia autoritatilor coreene s-a concretizat la sfarsitul anului trecut, cand doua ministere si-au anuntat colaborarea pentru explorarea potentialului Blockchain cu scopul de a eficientiza logistica maritima. Astfel, in decembrie 2018, Ministerul Stiintelor si Planificarea Viitorului, impreuna cu Ministerul Oceanelor si Pescuitului, au lansat un proiect-pilot pentru a vedea modalitatea in care tehnologia registrului distribuit poate contribui la eficientizarea procedurilor existente in industria navelor pentru transportul containerelor.

 

Sursa: https://blocktribune.com/us-department-of-energy-to-fund-blockchain-fossil-energy-research/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *