Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii 29 Aprilie – 5 Mai

7 mai 2019 accepta bitcoin, analiza tehnica, bitcoin, blockchain, criptomoneda, cryptomoneda

Articol scris de Cristian Bot

* Bitcoin *

Bine v-am regăsit după o scurtă pauză instaurată cu ocazia sărbătorilor pascale. Ultima analiză pentru BTC am realizat-o în 22 aprilie, pe un timeframe de 2 ore, având un rol de observare al range-ului. Până astăzi, prețul s-a apreciat cu 16 procente.

Tot din cauza acestei performanțe, am decis că este mai dificil să putem observa în continuare evoluția prețului pe un timeframe mic, motiv pentru care am ales încă odată 1D (Daily) pentru a reprezenta mai clar volatilitatea care a avut loc la nivele cheie. Săgeata roșie indică ziua atribuită ultimului comentariu și, totodată, punctul de plecare al analizei curente:

✖ Observăm că în partea stângă a graficului avem stabilirea unei zone de supply (pe care am încercuit-o), realizată în perioada 16-18 noiembrie. Ei bine, aceeași zonă acționează pe post de rezistență în perioada imediat următoare de după săgeata roșie – adică în 23 și 24 aprilie. Fiind inițial un interval protejat de vânzători, Bitcoin s-a văzut nevoit să corecteze înainte de a putea continua creșterea. În urma declinului, moneda principală a sferei crypto pierde aproape 6% din valoarea în USD, retestând $5114, un vechi nivel de pivot, unde cumpărătorii au intervenit pentru a susține prețul.

✖ Văzând că răspunsul a fost suficient de bun, cumpărătorii au continuat cu o creștere treptată a prețului pe parcursul următoarelor 10 zile, BTC reușind o creștere de peste 20%, considerând închiderea din 26 aprilie și extremitatea wick-ului (umbrei superioare) de astăzi, care s-a lovit de fostele nivele de suport ale anului trecut (vezi în stânga cele 3 etichete de „suport”, la $6147, $6219 și $6315). Ei bine, urmează să vedem în funcție de închiderea de astăzi și mâine dacă avem parte de un „S/R flip”.

❗ Bine de știut: Bitcoin a atins, pentru prima dată în 175 de zile, nivele de interes ale „range-ului 6k” (perioada aflată înainte de noiembrie 2018, când a avut loc breakdown-ul sub suportul de la $6000). Deși stopurile vânzătorilor se află atât în zona curentă cât și puțin mai sus, în cea de confluență, vânzătorii vor încerca să apere aceste poziții cu orice preț. În cazul în care avem pe parcursul următoarelor zile un wick lung în sus, înseamnă că a fost creeată lichiditatea necesară unei corecții.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *