Cerul este limita: milionarii au investit deja sau urmeaza sa investeasca in BTC

6 mai 2019 altcoins, bitcoin, cryptomoneda, ethereum, ripple, tranzactionare

Articol scris de Cristina Dinica

Mai mult de doua treimi dintre investitorii majori din piata globala au investit deja sau intentioneaza sa investeasca in cryptomonede pana la sfarsitul anului 2022, potrivit unui sondaj recent realizat de compania de consultanta financiara Dubai deVere Group. Cercetarea a fost realizata asupra indivizilor a caror valoare a activelor este echivalenta sau mai mare de 1,3 milioane de dolari. Sondajul a inclus peste 700 dintre clientii grupului DeVere, localizati in tari precum Statele Unite, Regatul Unit, Australia, Japonia, Qatar, Elvetia, Mexic, Hong Kong, Spania, Franta, Germania, Africa de Sud si Emiratele Arabe Unite. 68% dintre acesti investitori au investit sau urmeaza sa investeasca in cryptomonede precum Bitcoin, Ethereum si Ripple.

Grupul DeVere gestioneaza fonduri de peste 10 miliarde de dolari, cu peste 80.000 de clienti localizati in peste 100 de tari. In afara de teama de a pierde – FOMO (fear of missing out), exista alti factori care influenteaza acesti indivizi bogati in decizia de a tranzactiona cryptomonede. Nigel Green, fondatorul si CEO-ul DeVere, mentioneaza ca exista cinci factori majori care sporesc interesul pentru piata crypto.

Potrivit lui Green, primul motiv major se refera la faptul ca cryptomonedele sunt fara frontiere, ceea ce permite ca activul sa fie disponibil in intreaga lume. Ceilalti factori includ tendinta globala de crestere a digitalizarii pe care se bazeaza monedele virtuale, capacitatea cryptomonedelor de a oferi solutii pentru probleme concrete (cum ar fi remitentele internationale si furnizarea de servicii pentru cele doua miliarde de persoane fara conturi bancare), acceptarea si intelegerea sistemului crypto de catre generatia mai tanara, dar si implicarea activa a investitorilor institutionali.

De asemenea, Green a declarat ca, odata cu cresterea increderii in piata crypto, “cerul este limita pentru cryptomonede”, concluzionand ca noul sondaj a fost realizat pe fondul recentei cresteri in piata. “Exista o acceptare tot mai mare, la nivel mondial: cryptomonedele sunt viitorul banilor – si viitorul este acum. Indivizii cu valoare neta mare nu sunt pregatiti sa rateze acest lucru si isi directioneaza portofoliul de investitii catre aceste active digitale. […] Cerul este limita pentru cryptomonede, care sunt din ce in ce mai acceptate atat de investitorii retail, cat si de cei institutionali, ca viitorul banilor”, a spus Green.

Sursa: https://www.telemediaonline.co.uk/wealthy-look-to-increase-cryptocurrency-exposure/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *